Dominik Feri je podle soudu vinen! Půjde na tři roky do vězení

22. dubna 2024·Zprávy·Matěj Kašpar

Dominik Feri (Zdroj: Profimedia)

Bývalý poslanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení. V pondělí tak rozhodl odvolací senát pražského městského soudu. Feri se proti možnému rozsudku nejdříve snažil odvolat, ale neúspěšně.

Když se na sociálních sítích objevila zpráva, že Dominik Feri, v té době ještě poslanec TOP 09, čelí nařčení ze sexuálního obtěžování, většina lidí to považovalo za hloupý drb. Kauza však rychle nabrala šokující spád a Feri čelil obvinění za dvě znásilnění a jeden pokus o znásilnění. Soud uznal Feriho vinným ve všech bodech obžaloby a dokonce mu zamítl odvolání. Verdikt je pravomocný.

Feri se měl skutků údajně dopustit mezi roky 2015 a 2020. Jakoukoliv vinu však i dnes popírá s tím, že se spíše obecně omluvil za možné “nevhodné“ či “nepatřičné“ chování. Podle soudkyně Lenky Hájkové se Feri na poškozených dopustil sexuálního násilí, i přes jejich výslovný nesouhlas. Jedné z dívek v té době nebylo osmnáct let. Kromě vězení musí Feri zaplatit třem poškozeným více než půlmilionové odškodné.

„Nedošlo k žádnému strčení na postel. Při samotném styku byla poškozená součinná,“ vyjádřil se k situaci Feri, který stále trvá na tvrzení, že se s poškozenou scházeli i po tomto údajnému skutku. „Ale po pěti letech přišla s tím, že první styk byl znásilnění,“ pokračoval. „Nevěděla, co se stalo, a po osmi letech jí to došlo. To docházení není nic jiného, než domýšlení si, vymýšlení si, fabulování. To je účelová lež,“ obhajoval se exposlanec.

Zprávy - další články

Doporučujeme