Hráli jsme na hranici možností, zastával se českých fotbalistů trenér Vrba

13. června 2016·Zprávy·Redakce

Podle trenéra Pavla Vrby předvedli čeští fotbalisté ve svém zahajovacím utkání evropského šampionátu se Španělskem výkon na hranici možností. O to víc ho mrzelo, že proti obhájcům titulu neudrželi nadějnou remízu a v 87. minutě inkasovali.

“Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který myslí na ty nejvyšší příčky a že to doopravdy bude zkouška ohněm. Španělé byli lepší, ale na druhou stranu myslím, že jsme hráli na hranici našich možností. Je škoda, že jsme tu remízu neudrželi. Byla by to odměna za maximum, které jsme dneska předvedli,” řekl Vrba na tiskové konferenci.

“Bylo to hrozně těžké utkání, protože jsme se celý zápas bránili. Měli jsme i štěstí. O to víc mrzí, že jsme rozhodující gól dostali takhle v závěru,” vykládal po zápase obránce Roman Hubník. “Bylo to strašně náročné. Dali jsme do toho ale všechno, bojovali jsme. Pak je strašná škoda dostat gól takhle v závěru. To nás bude bolet nejvíc, protože to všichni skvěle odpracovali. Když se nám povedli dvě tři přihrávky, tak jsme se do ofenzivy dostali, ale bylo toho málo. S nimi je to hrozně těžké,” dodal kapitán týmu Tomáš Rosický.

Brankář Petr Čech zlikvidoval několik šancí, ale na hlavičku Piquého v závěru už nedosáhl. “Byli jsme pod velkým tlakem už před tou gólovou akcí. Pak je v obraně trochu chaos a oni toho využili přihrávkou na zadní tyč, kde to Piqué uklidil. Mrzí mě to moc, protože jsme odevzdali maximum a donutili jsme soupeře hrát do poslední chvíle jak o život. Bylo na nich vidět, že byli nervózní,” myslel si.

Před koncem mohl ještě remízu zařídit Vladimír Darida, ale jeho střelu španělský gólman pokryl. “Měl jsem míč mezi nohama, tak se mi nestřílelo ideálně a bohužel to šlo doprostřed. Je to škoda, odehráli jsme dobré utkání. Vzadu jsme byli kompaktní, ale Španělé mají velkou kvalitu. Měli několik šancí a z jedné nás potrestali. Kdybychom to udrželi do konce, bylo by to skvělé. Mohli jsme nakonec znovu srovnat, ale musel bych to trefit víc k tyči.”

FOTBAL: Na úvod prohra se Španělskem. Do senzační remízy scházely tři minuty!

Tipujte, hlasujte a vyhrávejte ve fotbalovém speciálu Frekvence1

Zprávy - další články

Doporučujeme