Jak zjistit, že máte na Facebooku bezpečný účet? Stačí zadat kouzelné slůvko BFF?

12. dubna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Prieskumník (Facebook)

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg prý vymyslel frázi, kterou když uživatel napíše v komentáři, tak pozná, zda je jeho účet bezpečný. Ve skutečnosti jde však o vtip, na který se nachytalo několik lidí.

Na některých facebookových stránkách je napsáno krátké oznámení, že klíčový výraz vymyslel samotný Mark Zuckerberg. “Generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg vymyslel slovo BFF, aby se mohl kdokoliv ujistit, že je jeho účet na Facebooku bezpečný. Stačí napsat do komentáře BFF, pokud se příspěvek neobjeví v zelené barvě, okamžitě si změňte heslo, protože váš účet může někdo zneužít,” píše se na slovenské facebookové stránce Prieskumník.

Mark Zukerberg, generálny riaditeľ Facebooku, vymyslel slovo BFF, aby sa uistil, že váš účet na facebooku je bezpečný….

Zveřejnil(a) Prieskumník dne 10. duben 2018

Na výzvu skočilo několik uživatelů, kteří opravdu do komentáře slovo BFF napsali. Zelenou barvu však nemělo. Fráze, kterou měl vymyslet Zuckerberg, se zabarvila jenom několika málo lidem, čehož využívají vtipálci, kteří celou zprávu vymysleli. Jak jde vidět, tak jim na to leckdo skočil.

BFF je navíc jedna ze zkratek pro animace, značí to Best friends forever (nejlepší kamarádi navždy). Tato animace okamžitě po napsání způsobí, že z dolní části obrazovky vyletí dvě tleskající ruce. To je vše.

Sice se jedná o neškodný vtípek, ale v době, kdy společnost Facebook čelí kritice ohledně bezpečnosti osobních dat uživatelů, to může na lidi působit velmi negativně.

Zprávy - další články

Doporučujeme