Mazurová vystřílela na Evropských hrách stříbro v malorážce

27. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: facebook.com/olympijskytym

Sportovní střelkyně Nikola Mazurová vybojovala na Evropských hrách v Minsku druhou medaili. Po bronzu v disciplíně vzduchová puška skončila druhá v třípolohové střelbě ze sportovní malorážky. V osmičlenném finále nestačila čtyřiadvacetiletá reprezentantka jen na Juliji Zykovovou z Ruska.

Do závodu jsme šla jen s cílem udělat dobrou práci a vyzkoušet si to, protože jsem malorážku před Minskem asi dva týdny netrénovala a soustředila jsem se na vzduchovku. Mysleli jsme si, že ji tady střílet nebudeme a až tři čtyři dny před odletem jsem se dozvěděla, že je to jinak. Dala jsem si dva rychlé tréninky a jela jsem,” řekla Mazurová ČTK a Českému rozhlasu.

Tréninkový výpadek se na ní ale nepodepsal a sílu jí dodal i předešlý úspěch v Bělorusku a zejména fakt, že vybojovala účastnické místo na olympiádu v Tokiu 2020. “Pro každého sportovce je to důležité a cenné. Teď už se mi střílelo pěkně a s lehkostí. Finále už bylo jen pro radost,” usmívala se rodačka z Rychnova nad Kněžnou.

Česká výprava má po středečním medailovém půstu nyní na kontě osm cenných kovů, o jeden víc než na předchozích premiérových Evropských hrách před čtyřmi roky v Baku. Z toho se střelci zasloužili o pět umístění na stupních vítězů, Mazurová se postarala po zlatu brokaře Davida Kosteleckého o druhý nejlepší výsledek.

Do finále závodu na 3×40 ran prošla ze třetího místa v kvalifikaci a po položkách vkleče a vleže musela útočit zezadu. Vestoje se ale postupně propracovala vpřed, vystrnadila ze stupňů vítězů Srbku Sanju Vukasinovičovou a předposlední ránou odsoudila o pět desetin k bronzu Rusku Polinu Choroševovou. Na Zykovou ale neměla, někdejší juniorská mistryně Evropy a vítězka letošního závodu Světového poháru v Mnichově zvítězila skoro s šestibodovým náskokem.

Byla jsme úplně v klidu a jak jsem řekla, snažila jsem se finále si užít. Věděla jsem, že při střelbě vestoje se může pořadí ještě přesypat a mohou přijít špatné střely,” řekla Mazurová.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme