Místo svatební cesty šli bránit svou vlast. Ukrajinská svatba během války

1. března 2022·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilusrační foto (Shuttertsock)

Kdyby to nebylo tak smutné, dalo by se to přirovnat k romantickému filmu. Párek zamilovanch Ukrajinců si uvědomil, že je jejich budoucnost nejistá, a tak se rozhodli, že se rychle vezmou, dokud k tomu ještě mají příležitost. Místo svatebního pochodu zněly náletové sirény. Informoval o tom CNN.

Těšili se na květen a na svou svatbu, která se měla uskutečnit na terase s výhledem na Dněpr. Ovšem ve chvíli, kdy Rusové obklíčili Kyjev – jejich město, rozhodli se, že je jejich budoucnost velmi nejistá, a tak se vezmou hned. Informoval o tom CNN, který s nevěstou mluvil.

Tedy při prvních bombách, které dopadli na město, si řekli své ANO. Nevěsta se CNN svěřila, že to bylo skutečně děsivé. Místo následné oslavy se ze svatebních šatů převlékli, vyzbrojili a šli bránit svou vlast spolu s ostatními civilisty.

“Situace je těžká. Budeme bojovat za naši zemi,” řekla rozhodně Arieva. “Musíme chránit lidi, které milujeme, a zemi, ve které žijeme,” nechala se nevěsta slyšet a manžela označila za svého nejlepšího přítele. Oba doufají, že budou moct brz svou svatbu oslavit, jak se patří.

Zprávy - další články

Doporučujeme