O víkendu nás čekají příjemné jarní teploty. Poté se mírně ochladí

8. března 2024·Zprávy·Redakce·ČTK

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

V pátek k ránu teploty klesaly hlavně v Čechách až k minus pěti stupňům, ale o víkendu budou stoupat. V sobotu teploty vystoupají maximálně na 12 stupňů a v neděli ukáže teploměr až 14 stupňů Celsia. Z obou víkendových dnů se víc slunce ukáže v sobotu.

V sobotu bychom se měli dočkat slunečného počasí. Ojediněle se ale může objevit mrholení a na horách i slabé sněžení. Noční teploty klesnou na plus tři až minus jeden stupeň Celsia, při slabším větru až minus čtyři stupně. Odpoledne teploty vystoupají na 8 až 12 stupňů.

V neděli bude obloha víc zatažená, může pršet. K ránu už nemá příliš mrznout, jen na jihozápadě a západě se mohou teploty dostat k nule. Přes den bude 10 až 14 stupňů. Po víkendu se má začít znovu mírně ochlazovat a má více pršet. V pondělí počítejme postupně na většině území s deštěm nebo přeháňkami. V polohách nad 1 000 metrů postupně déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, přes den se rtuť teploměru zastaví nejvýše na 13 stupních.

Podle meteorologů i přes mírné ochlazení pokračuje nadprůměrně teplé období končící astronomické zimy. V týdnu pak bude zataženo, místy oblačno. Postupně bude ubývat srážek. Teploty přes den budou dosahovat maximálně 11 °C, v noci pak klesnou na -1 stupeň.

Zprávy - další články

Doporučujeme