Pašeračka Tereza slaví! Zkrátili jí trest a víc než půlku už má za sebou

21. října 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Původně si češka Tereza Hlůšková (25) měla za pašování devíti kilogramů heroinu v Pákistánu odsedět osm let a osm měsíců. Teď ale může částečně slavit. Odvolací řízení je zatím sice v nedohlednu, přesto jí úřady opět snížily trest. S informací příšel deník Blesk.

Psal se rok 2018 a Terezu na mezinárodním letišti v Láhauru celníci chytili s devíti kilogramy heroinu. Kdyby mohla, určitě by vše vzala zpět, ale nemůže a bezmála čtyři roky si odpykává trest v Pákistanském vězení.

Podle původního verdiktu soudu si má mladá Češka odsedět osm let a osm měsíců. Podle pašeračky je ale trest nespravedlivý, proto se odvolala. S tím se dosud soud nezabýval a její kauza byla odročena na neurčito.

Podle posledních informací deníku Blesk ale Tereze svítá na lepší časy. U příležitosti svátku Eid Milad-un-Nabi vláda Pákistánu snížila tresty vězňů o tři měsíce. Netýká se to zločinů terorismu a nebezpečných kriminálníků,” píše deník na svém webu.

Není to ale poprvé, co soud rozsudek pašeračce zkrátil. Již v minulosti došlo ke snížení trestu o devět měsíců. Češka má tak odsezeno více něž půlku.

Zprávy - další články

Doporučujeme