Tento týden nás čekají teplotní rekordy i mrazíky. Užívejte tepla, dokud to jde

11. září 2023·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

I když už máme za sebou první týden zářijových školních povinností, druhý víkend po prázdninách vyhnal všechny ještě naposledy k vodě, do přírody a do kempů, které kolikrát praskaly ve švech. Není se čemu divit, když padají teplotní rekordy a teploměry ukazovaly až 30 °C. Jaké počasí nám příroda nachystala na tento týden? Na to odpovídá Blesk.cz.

Z počátku týdne musíme ještě načerpat tolik sluníčka a tepla, co se do nás jen vejde. Po rekordně tropickém víkendu se rtuť v teploměru na začátku týdne ještě o něco zvýší. Až ve středu dojde na ochlazení, větší oblačnost a můžeme očekávat déšť, někde i bouřky. Na východě hrozí dokonce i přívalové deště a silný vítr. Na konci pracovního týdne srážky ustoupí opět do pozadí, ale ráno nás čekají přízemní mrazíky. O víkendu bude příjemných až 27 °C.

V pondělí a v úterý bude až o 10 °C víc, než je pro toto období obvyklé. Na rozdíl od víkendu budou stoupat i ranní teploty. Ty se budou pohybovat mezi 16 a 12 °C. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 27 a 30 °C. Obloha bude jasná až polojasná. V úterý bude k večeru přibývat oblačnosti.

Až ve středu lehce pocítíme, že se blíží podzim. Počasí ovlivní vlnící se studená fronta a od západu bude oblačno až zataženou, postupně se budou objevovat přeháňky, bouřky a déšť. Zejména na východě území se mohou vyskytovat i silné bouřky, doprovázené přívalovým deštěm a silnějšími nárazy větru. Teploty budou ale stále dosti vysoké. Ranní budou vysoko – mezi 18 až 14 °C. Odpolední od západu půjdou dolů 22 až 26 °C, na východě kolem 28 °C.

Ve čtvrtek bude oblačnosti opět rychle ubývat, ale ubývat bude i stupňů. Stále se ale denní teploty budou pohybovat mezi příjemnými 20 až 24 °C, ranní budou mezi 16 až 12 °C. Obloha bude polojasná, k večeru bude přibývat oblačnosti. V pátek na začátku dne počítejte s přízemními mrazíky. Ranní teploty 7 až 3 °C, odpolední ale zase mezi teploty 21 až 25 °C.

Víkend bude příjemný, v neděli počítejte s větší oblačností a místy s přeháňkami. V sobotu bude jasno až polojasno. Jen na jihovýchodě se mohou objevit přeháňky. Ranní teploty budou 9 až 5 °C, odpolední teploty 23 až 27 °C.

Zprávy - další články

Doporučujeme