V bytě uhořel pes a kočka. Požár způsobila plastová dóza položená na varné desce

7. ledna 2024·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto a foto vyhořelé kuchyně. (Zdroj: Depositphotos/HZS JČK)

Smutný přříběh se odehrál na sídlišti v Českém Krumlově. Obyvatelka jednoho z panelových domů zapomněla při odchodu na elektrické varné desce plastovou dózu, která později vzplanula. V bytě zemřeli pes a kočka. Žena je podezřelá ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. O případu informovala policie na webových stránkách.

Žena před odchodem z bytu nechala odloženou plastovou dózu na elektrické varné desce. Doma zůstali jen kočka a pes, a to se jim stalo osudným. Podle posledních informací se mazlíčci v době nepřítomnosti majitelky nějakých způsobem dotkly varné desky, kterou spustili a požár tak na sebe nenechal dlouho čekat.

Po příjezdu záchranných složek, záchranáři evakuovali z domu třináct osob. Bohužel pes a kočka při požáru zahynuli. Škoda je zatím vyčíslená na nejméně 750 tisíc korun. Policie také zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti.

Hasiči tak opět apelují na veřejnost, aby nenechávali na sporácích, varných deskách či indukcích věci bez dozoru. Před odchodem z domova vždy ověřte, zda jsou všechny elektrospotřebiče vypnuté,” dodal mluvčí policie Miroslav Šupík.

Zprávy - další články

Doporučujeme