Vrátí se léto ještě vůbec? Podívejte se, jaké počasí nás tento týden ještě čeká

8. srpna 2023·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Sice máme za sebou jen půlku prázdnin, ale už to vypadá, že nás léto definitivně opustilo. Zima a déšť některé z nás přiměly vytáhnout skoro až zimní bundy a začít důkladně studovat podzimní módní trendy. Vrátí se ještě teplo a letní počasí které je alespoň ještě na další měsíc žádané? Na to odpovídá Radar Blesku.

V úterý jsme se dočkali maximálních teplot 20 °C, což nám připadá na začátek srpna příliš málo. Na kabátky a šálky je přece jen ještě dost času, a tak doufáme, že Český hydrometeorologický ústav má pro nás na zbytek týdne dobré zprávy. Zřejmě ale během pracovní části týdne musíme počítat spíše s podzimními teplotami.

Ve středu k příliš velkému zlepšení nedojde a počasí bude podobné jako v úterý. Bude zataženo až oblačno, od severozápadu se budou postupně přidávat přeháňky a ojediněle se objeví i bouřky. V noci bude pouhých 9 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat jen mezi 16 a 20 °C.

Sluníčko a drobné oteplení na nás vykoukne až ve čtvrtek, kdy bude jasněji. Ráno budou sice mlhy, ale denní teploty budou mezi 20 a 24 °C. Vypadá to, že v pátek bychom se mohli konečně zase dočkat náznaku léta. Přes den bude skoro jasno až polojasno. Noční teploty budou sice nízké, od 11 až 7 °C, přes den se budou pohybovat od 22 až 26 °C.

V sobotu nás čeká polojasno až oblačno. Přestože se někde mohou objevit přeháňky nebo dokonce bouřky, teploty už vyšplhají až k třicítkám. V neděli nás dokonce čeká až 32 °C.

Zprávy - další články

Doporučujeme