Ze začátku týdne počítejme s ochlazením a deštěm. Poté se oteplí až na 25 stupňů

1. dubna 2024·Zprávy·Redakce·ČTK

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Začátkem tohoto týdne se v Česku ochladí až na 11 stupňů Celsia, ale pak teploty postupně vzrostou až na 25 stupňů. Po většinu týdne bude deštivo a objeví se také bouřky. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V předchozím týdnu se teploty dostaly místy i nad 24 stupňů a padaly teplotní rekordy. Ještě v pondělí budou nejvyšší denní teploty mezi 17 až 21 stupni a na východě se dostanou na 24 stupňů. Zároveň se však obloha během dne zatáhne a odpoledne se asi objeví bouřky. “Během dnešního odpoledne a podvečera se mohou bouřky vyskytnout ve východní polovině Čech – zejména Vysočina, východní Čechy a hraniční oblasti s Moravou,” oznámili dnes pracovníci ČHMÚ na síti X. Večer se pak bouřky možná objeví i na Moravě a ve Slezsku.

V úterý se výrazně ochladí na 11 až 15 stupňů. Na většině území Česka budou přeháňky, které mohou být v polohách nad 1200 metrů nadmořské výšky smíšené či sněhové. Podobné počasí bude ve středu, ale teploty už začnou zase stoupat. Bude 12 až 16 stupňů, na jihovýchodě země až 18 stupňů. Ve čtvrtek a pátek budou nadále místy přeháňky a obloha bude zatažená. Teploty však vystoupají ve čtvrtek na 19 stupňů a v pátek až na 22 stupňů.

O víkendu bude zpočátku polojasno a teploty se dostanou na 21 až 25 stupňů. Postupně ale bude od západu přibývat oblačnosti a objeví se déšť i bouřky.

Zprávy - další články

Doporučujeme