Bára Basiková: Mívala jsem odmala propady, stavy úzkosti a strachu

23. dubna 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Bára Basiková (Zdroj: Profimedia)

Bára Basiková se v podcastu Bubliny rozpovídala o své minulosti. Přiznala, že už od dětství byla melancholická, uplakaná a trpěla depresemi. V té době si to sama neuvědomovala a její rodiče se tím nezaobírali. Tento nešťastný koloběh začala řešit až v dospělosti.

Zpěvačka nemluví o duševním zdraví poprvé, za svou kariéru téma otevřela již několikrát a lidé se stejnými problémy jí jsou za to vděční. „Psychická nemoc není vidět, není hmatatelná. Mně pomáhalo bavit se o tom, že i další známé osobnosti měly někdy psychické problémy,“ svěřila se Basiková v podcastu s tím, že v rodině nenašla žádnou podporu. Nikoho prý nezajímalo, že není šťastná. Matka její odhalení nebrala vážně a dokonce ji po svěření se ohledně depresí poslala na procházku. Zkrátka se nedočkala žádného pochopení.

Nejhorší zážitky má ale jako mnoho celebrit s bulvárními plátky. Ty totiž v době jejího třetího manželství přišly s tím, že její manžel při studiu konzervatoře bydlel s dalšími herci a jedna ze spolubydlících měla AIDS. Titulky v té době hlásaly, že Petr Polák zatáhl smrtelnou chorobu do rodiny Báry Basikové. „Tehdy se mi udělalo špatně. Samozřejmě jsme to řešili s kamarádem právníkem. Ale je složité dokazovat, jak moc nám to ublížilo, o kolik práce jsme přišli,“ zavzpomínala Bára na traumatické období.

Basiková má za sebou toxický vztah, díky kterému pochopila, co v životě nechce a naučila se rozpoznat podobné příznaky u dalších mužů. „Signály tam jsou a člověk si je nechce přiznat. Idealizujete si svůj vztah a říkáte si, že to je prostě nějaká vaše fikce, iluze, ale stejně vás to doběhne. Když si to necháte líbit a budete dál obelhávat sama sebe, stejně to dopadne špatně,“ rozpovídala se o toxickém vztahu zpěvačka. „Říkala jsem si, že to tak nemůže být, přeci nemám znovu takovou smůlu, ale bylo to tak. Člověk si to musí přiznat, poslouchat svůj vnitřní hlas a svěřit se blízkému člověku,“ uzavřela téma.

Celebrity - další články

Doporučujeme