Fanouškům se ulevilo! Jiří Bartoška se objevil na veřejnosti. Sice pohublý, ale hýřil vtipem

24. dubna 2024·Celebrity·Redakce

Jiří Bartoška (Zdroj: Profimedia)

Fanouškům karlovarského filmového festivalu a Jiřího Bartošky se velmi ulevilo. Ředitel české filmové události roku se objevil na tiskové konferenci. I když byl pohublý, usmíval se, vtipkoval a celkově to vypadalo, že je v dobré náladě.

Herec a ředitel festivalu se od loňského roku opět léčí s rakovinou. Fanoušky o víkendu vyděsilo, že se přerušilo natáčení druhého dílu Teorie tygra. Za přerušení mohou právě zdravotní komplikace herce. Jde o drobné zdravotní komplikace. Ještě před několika dny se vše vyvíjelo dobře, ale teď je to trochu jinak,“ řekl Blesku v pátek režisér filmu Radek Bajgar.

Bartoška byl dokonce na několik dní hospitalizován. Nicméně na úterní tiskovou konferenci k festivalu už dorazil. Byl sice viditelně pohublý, ale vtipkoval, měl dobrou náladu a celkově působil, že je ve formě. V luxusním hotelu se zdržel zhruba hodinu a půl, nešetřil humorem a trefnými poznámkami.  „Jsem nemocný člověk, takže se mi daří v rámci možností. Ale jinak se mám dobře,“ řekl Blesku. Dál se ale o svém zdravotním stavu bavit nechtěl.

Jiří Bartoška (Zdroj: Profimedia)

Letošní 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je pro hereckého barda velmi speciální. Právě před 30 lety se stal ředitelem, po boku mu stála Eva Zaoralová (†89). Pustili jsme se do záchrany festivalu a nikdo netušil, že ujdeme takovou cestu. Mám ale pocit, že jsme jednou z mála kulturních organizací, která funguje třicet let a nerozpadá se,“ svěřil se pyšně. Velké oslavy se ale neplánují. Oslavíme to setkáním s přáteli a výstavou, která proběhne v rámci festivalu. Nic většího na oslavu neplánujeme.” 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme