Jana Fabiánová: Kvůli Cimickému jsem přišla o přátele i pracovní kontakty

24. dubna 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Jana Fabiánová (Zdroj: Profimedia)

Případ Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů citového vydírání, otřásl Českem. Obvodní soud pro Prahu 8 začal vyslýchat poškozené ženy, mezi které patří i zpěvačka Jana Fabiánová.

Jana Fabiánová jako první sebrala odvahu a veřejně upozornila na to, že ji psychiatr Jan Cimický sexuálně napadl. Netrvalo dlouho a ke zpěvačce se přidaly další ženy. “Dnes jsem byla vypovídat u soudu v kauze Cimický. Ještě jednou obrovské díky všem odvážným obětem a svědkům, kteří měli odvahu promluvit,” napsala na své sociální sítě Fabiánová.

Zpěvačka také upozornila na to, že po celou dobu od svého vyjádření čelí nadávkám a nevhodnému chování ze strany cizích lidí. „A všem, co nás i po více než dvou letech, kdy kauzu převzal státní zástupce, stále obviňují z věcí typu: lhářky, slávomanky, domluvily se, proč nepromluvily dříve, takovou zrůdu, jako seš ty, by nechtěl nikdo ani znásilnit, proč jste tam lezly atd. atd. Těm vzkazuji toto: Snaha o dotažení této kauzy existovala v ČR minimálně 20 let,“ uvedla Fabiánová.

Všechny poškozené se shodly, že vliv Cimického sahal nesmyslně vysoko a za ty roky se ho snažilo zastavit mnoho policistů a novinářů. „Svědkům bylo vyhrožováno, spisy se ztrácely a zbytek zařídila lidská lhostejnost. Tak prosím neobviňujte oběti, které bojují za to, aby naše společnost byla bezpečnější pro všechny,“ rozpovídala se k tématu s tím, že při kauze ztratila přátele i pracovní kontakty. „Za sebe jsem udělala správnou věc. Promluvila jsem v moment, kdy jsem věděla, že to tentokrát ustojím, i kdybych na to zase zůstala sama. Což se naštěstí nestalo,“ dodala na závěr novinářům.

Celebrity - další články

Doporučujeme