Tygr z ukrajinské zoo vyrazil na výlet. O víkendu překročil slovenské hranice

5. září 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Lidé na východním Slovensku měli o víkendu o zábavu postaráno. Fotopast tam zachytila mladého tygra, který zřejmě uprchl z ukrajinské zoo a překročil hranice se Slovenskem. Informaci přinesla slovenská policie.

Na pohyb zatoulaného tygra upozornili obyvatelé obce Ulič, která leží v těsné blízkosti slovensko-ukrajinské hranice. Oznamujeme vám, že v blízkosti obce se pohybuje tygr, který uprchl ze zoo na Ukrajině. Žádáme vás, abyste byli ostražití a omezili pohyb mimo své domovy. V případě, že dané zvíře uvidíte, volejte policii nebo starostovi obce,“ uvedla obec na svém webu.

Informaci následně potvrdil i starost obec Ján Holinka webu tvnoviny.sk. „Dostali jsme tři varovné telefonáty z policie. První zpráva říkala, že tygr se pohybuje v okolí hranice, později, že už hranice překročil a poslední zpráva zněla, že míří do katastru naší obce,“ uvedl starosta. Podle zveřejněných informacích dostala policie o tygrovi zprávu od svých ukrajinských kolegů v sobotu navečer.  

Web tvnoviny.cz oslovil Ministerstvo životního prostředí s tím, zda šelmu mohou veterináři zastřelit bez toho, aby jim hrozila pokuta. V národním parku Poloniny, kde se měl tygr objevit, už hlídkují zaměstnanci s veterináři, kteří mají uspávací pušky. Stále však máme málo informací a není jisté, zda tygr na našem území ještě vůbec je,” řekl Jan Žjak z Ministerstva životního prostředí. Podle webu iMeteo.sk se tygr v sobotu objevil také v okolí obce Brezovec a Klenová. 

Životní styl - další články

Doporučujeme