7 filmů, které ve vás probudí cestovatele. Nechte se unést do jiné země

29. ledna 2017·Články·Redakce

Zdroj: ČSFD

Je teprve začátek roku, ale vy už vlivem zimy přemýšlíte o tom, kam byste jeli rádi na dovolenou za teplem? Jestli si nemůžete hned zabalit a vyrazit na cestu, podívejte se na jeden z našich krásných cestovatelských tipů! Okamžitě vás naladí. Dobrý film je totiž také o prostředí a scenérii.

Dobrý ročník

Jak se londýnský expert v oboru investic dostal do klidu vzpomínek na dětství díky překrásným vinicím na jihu Francie! Na místě, které mu zanechal jeho strýček, objevuje znovu nejen lásku k druhým, ale hlavně k sobě samému. Původní plán prodat co nejdříve dědiství a vrátit se do chladného Londýna nabírá zcela jiný směr. Francie je lék na vše. V hlavních rolích Russell Crowe a překrásná Marion Cotillard.

Mamma mia

Romantický muzikál, jehož atmosféru tvoří idylický řecký ostrov, zasnoubená dvojice a fakt, že stará láska nerezaví. Může být scénář pestřejší? Může! Děj totiž posouvají kupředu písničky legendární skupiny ABBA a nefalšovaný zpěv hlavních hrdinů – mimo jiné božské Meryl Streepové a Pierce Brosnana. Ani jeden známý hit nezůstane na malebném ostrůvku ležet ladem!

Prázdniny

Co vám doporučí každý psychiatr, když se mu svěříte s tím, že ztrácíte motivaci, vztah i sebedůvěru? Změnit prostředí! První ze dvou hlavních postav je lehce snobská a velmi úspěšná Amanda, druhá velmi hodná a uzavřená Iris. Cílem obou je naprosto vybočit z denního stereotypu – na základě domluvy přes internet si vymění své domovy. A my se ocitáme jak v rezidenci v Los Angeles, kde dávají dobrou noc načasované rolety, tak v sychravé Anglii, kde se nevyspíte, pokud si sami nezatopíte. Protože je to romantická komedie, a protože se odehrává v období Vánoc, nadělí Ježíšek Amandě i Iris novou lásku – musely ale téměř o všechno přijít a podniknout osudovou cestu, aby byly obě ve správný čas na správném místě. V hlavních rolích Cameron Diaz a Kae Winslet. Z herců je třeba zmínit ještě jméno Jude Law, který je jako vždy úžasný.

Amélie z Montmartru

Nádherná pařížská čtvrť Montmartre a v ní Amélie, která nikdy nezažila nic zvláštního, nic vzrušujícího. Pak ale objeví poklad po bývalém nájemníkovi, který byl skrytý roky v krabici. Její osamělost se mění v dobrodružnou cestu za tajemstvím. Vnitřní svět Amélie je jako velké hračkářství, vracíme se do dětství a objevujeme nejen nádhernou Paříž. Film o tom, že ideální svět se může skrývat v každém z nás.  V hlavní roli Audrey Tautou.

Jíst, meditovat, milovat

Liz je moderní žena, která nechce ani tak objevit svět, jako sebe. Jenže ví, že jedině tím, že se dostane do zcela odlišného prostředí a setká se s jinými lidmi, než jakými je doposud obklopena, toho dosáhne. Cítí se nešťastná, rozvede se a odstartuje tak velké dobrodružství, které zpočátku vypadá jako šílenství. Procestuje Itálii, Indii a Bali, objeví chuť tradičních jídel, pochopí význam přátelství a důvěry, zjistí, jak je důležité věřit v samu sebe, aby nakonec potkala pravou lásku. V roli Liz září Julia Roberts.

Milionář chatrče

Velmi mladý Jamal Malik čeká na poslední otázku v soutěžní hře, která z něj může udělat milionáře. Ještě nedávno to byl kluk z bombajského slumu, který před sebou neměl růžovou budoucnost. Nyní může vyhrát 20 miliónů rupií. Jak se mladík dostal až na soutěžní křeslo a bylo to v rámci čisté hry? Jen on zná odpovědi a vypráví svůj příběh policejním vyšetřovatelům jeden den před poslední odpovědí ve studiu. Cesta mladého muže, kterého hraje Dev Patel, je odstrašující i motivující zároveň.

Před úsvitem

Polodokumentární vášnivá romance krásné francouzské studentky a mladého Američana, kteří se setkají ve vlaku. Míří do Budapešti a netuší, že je čeká neobyčejných čtrnáct hodin, které možná změní jejich život díky neplánované expedici po Vídni. Jde o první a možná i poslední rande. V hlavních rolích Ethan Hawke a Julie Delpy – povedou vás Vídní a nechají vás poslouchat jejich dialog.

 

 

Články - další články

Doporučujeme