Dagmar Kludská: Po srdečním kolapsu jsem zpomalila a přehodnotila řadu věcí!

23. září 2016·Celebrity·Lukáš Kocourek

Foto: archiv

Spisovatelka a respektovaná kartářka si v tomto roce prošla onemocněním, které ji donutilo se nad sebou zamyslet. Autorka horoskopů rádia Frekvence 1 Dagmar Kludská svůj boj nevzdala a osudy z karet lidem věští dál. Přečtěte si rozhovor, který v těchto dnech poskytla.

Bylo mi zle, dostala jsem srdeční kolaps. Koncem ledna mě odvezli do nemocnice IKEM, kde jsem dostala kardiostimulátor. A na této příhodě je zajímavé, že takto jsem 8. února vstoupila do roku Opice, ve kterém jsem narozena, a který právě v tento den letos začal.

Zatím musím říct, že se po této zdravotní příhodě cítím dobře, přesto jsem ale zpomalila životní a denní rytmus a přehodnotila spoustu věcí. Odpočívala jsem, jezdila s dětmi a vnoučaty na chaloupku, kde se o mě moc pěkně starali.

kludska-2

Říkala jsem si, že asi začnu být opomíjena, protože když se podíváte na internet, kartářek na lince či v televizi je dnes všude hodně. Ale bylo to naopak. Lidi, kteří mne znali posílali přání s brzkým uzdravením, což mi také dodalo další chuť do života. Dnes pracuju dva-tři dny v týdnu, jen proto, abych z toho nevyšla, byla mezi lidmi, byť dnes už vím, že práce není všechno, i když mě baví, nabíjí a mám radost, když se klienti vracejí. Jsem ráda, že můj výklad karet měl smysl, že jsem dobře poradila, pomohla či jen lehce nasměrovala.

Takže vás zajímá zpětná vazba od klienta?

Určitě. Pro mě je důležitá nejen tím, co mi lidi zavolají, ale také proto, že se po čase vrátí, doporučí mě dál. Vykládám karty maximálně na 2 roky dopředu, a když klienti vidí, že jim to začíná vycházet, přijdou a zvědavě se ptají, co bude dál. Nebo naopak. Když se to ještě neděje, nestalo, ptají se proč.

Mluvila jste tady o vaši nemoci. Jako kartářka máte vyšší intuici. Dostávala jste shůry nějaká znamení už před tím, nebo to přišlo z čistého nebe?

To, že mi není úplně dobře, jsem cítila. Ale pořád jsem si říkala, že to jsou chvilkové slabosti, které přejdou sami. Když jsem zkolabovala, nevěděla jsem co to je, protože jsem měla operovanou štítnou žlázu. Špatně se mi dýchalo, což jsem přisuzovala kouření, ale nakonec to bylo srdíčko. Bylo už unavené. Lékaři mě předpovídají, že tady budu do sta.

Celebrity - další články

Doporučujeme