Divoký život nespoutané Sinéad O’Connor (†56). Rozvod rodičů, fyzické týrání, smrt syna

27. července 2023·Celebrity·Redakce

Sinéad O’Connor (Zdroj: Profimedia)

Ve středu svět obletěla zpráva, že zemřela irská zpěvačka Sinéad O'Connor (†56). Za sebou ale kontroverzní dáma měla poměrně divoký život a jak sama napsala ve své knize Rememberings (v překladu by to znamenalo Vzpomínání.), směřovala k tomu už od dětství.

O zpěvačce Sinéad O’Connor (†56) se vědělo, že trpí bipolární poruchou a že to v životě neměla vůbec jednoduché. Ovlivňovali ji nejrůznější psychické nemoci a zdravotně na tom nikdy nebyla moc dobře. Byla z pěti dětí, otec ale od nich odešel. Její matka mu ale bránila v kontaktu s dětmi a tvrdila jim, že o ně nemá zájem.

A ani pro ránu nešla nikdy daleko. „Když nás otec opustil, nutila nás přebývat v boudě, kterou postavila na zahradě. Plakaly jsme pro tátu a ona řekla, že jestli jsme ho tak moc milovaly, můžeme bydlet v té boudě. Když se setmělo, klela jsem si na zem venku a dívala se jí do okna, aby nás pustila dovnitř. Tehdy jsem oficiálně přišla o zdravý rozum a začala se bát toho, jak veliká je obloha, popisovala zpěvačka v knize.

A nebyl to zdaleka jediný nepříjemný zážitek. Pak byla svěřena do péče otce, ale stále se nemohla zbavit toho pocitu, že o ní dříve nejevil zájem. Otec si našel novou partnerku, kterou sice prý měla ráda, ale nerespektovala ji a neposlouchala ji. Nejsem milá osoba, jsem průšvihář. Vytáčím otce doběla. Ten chudák mě hodí do školy a já odejdu druhou bránou pryč,“ říkala upřímná Sinéad.

Chodila za školu a kradla v obchodech.„Vyhodili mě asi ze tří škol za devět měsíců. A pořád mě chytají při tom, jak kradu. Co není přibité hřebíkem, to ukradnu. Ani nevím proč… V  patnácti letech se dostala do ústavu, kde se o ni staraly jeptišky. Dívky, se kterými tam byla, byly nemocné nebo problémové.

O tomto zvláštní místě nikdy nemluvila špatně, ale bylo jasné, že není jejím domovem. I když několikrát utekla, vždycky se nakonec vrátila. V tu dobu objevila svůj hudební talent, který jí možná pomohl se trochu zkrotit. Nastoupila na internátní školu a k otci jezdila na prázdniny a víkendy. Vztah k jeptiškám ji ale poznamenal a v roce 1992 roztrhala v pořadu Saturday Night Live fotku papeže Jana Pavla II. (†84).

Později přiznala, že to bylo hlavně z toho důvodu, že fotka papeže patřila její matce. „Vždycky jsem měla v plánu zničit matčinu fotku papeže. Reprezentovala lži, lháře a zneužívání,“ objasnila zpěvačka. Tu možná definitivně zlomila smrt nezletilého syna Shanea (†17) v roce 2021. Se smrtí syna se nikdy nevyrovnala a tragická událost jen prohloubila deprese, se kterými bojovala celý život. Od doby, kdy můj syn zemřel, jsem jako chodící mrtvola. Byl láskou mého života, světlo v mé duši. Byli jsme jedna duše rozdělená na dvě poloviny. Byl jediným člověkem, kdo mě bezmezně miloval. Jsem bez něj ztracená,“ svěřila se zpěvačka. Svého syna ale přežila jen o rok a půl.

Celebrity - další články

Doporučujeme