I nejslavnější herci někdy hrají jen za symbolický honorář. Podívejte se na některé z nich

4. srpna 2016·Celebrity·Redakce

Slavní filmoví herci dostávají vysoké honoráře. Ale občas se některá z hvězd objeví ve filmu za peníze hluboko pod tím, na co je zvyklá.  Tady je přehled těch, kdo byli ochotní hrát doslova za hubičku.

HARRISON FORD

Harrison Ford byl relativně neznámý, když souhlasil s tím, že bude nahazovat repliky hercům na konkursu na roli princezny Leiy a Luka Skywalkera v prvním filmu ze série Star Wars. Ale na režiséra George Lucase udělalo jeho nahrávání takový dojem, že Fordovi nabídl roli Hana Sola, ovšem za minimální honorář.

“Zeptal jsem se: ‘Za kolik?’ A oni na to: ‘Za 1000 dolarů týdně.’ A já odpověděl: ‘Ne.’ Ale udělal jsem to, točil jsem za 1000 dolarů týdně,” řekl Ford v loňském pořadu Good Morning America.  Jak všichni vědí, tohle rozhodnutí se Fordovi vyplatilo a za to, že se do této kultovní role vrátil v loňském snímku Star Wars: Síla se probouzí, už dostal zhruba 33,5 milionu dolarů.

GEORGE CLOONEY

Stříbrovlasý elegán v roce 2005 nejen režíroval historické drama Dobrou noc a hodně štěstí, ale jako spoluautor se podílel i na scénáři a ve filmu hrál. Film vydělal celosvětově 54 milionů dolarů, ale Clooney dostal vyplaceno jen 120.000 dolarů.

JOHN TRAVOLTA

Kariéra Johna Travolty byla v podstatě mrtvá v době, kdy se Quentin Tarantino snažil najít vhodné herce do svého filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Když Michael Madsen oznámil, že nemůže hrát roli Vincenta Vegy, Tarantino ji nabídl Travoltovi. Znovu tím nastartoval jeho kariéru a stálo ho to jen 140.000 dolarů. Navíc byl Travolta za svou roli nominován na Oscara.

BILL MURRAY

Legendární herec souhlasil, že bude hrát ve filmu režiséra Wese Andersona Jak jsem balil učitelku (1994), za pouhých 9000 dolarů. Ale to není všechno. Výkonní představitelé studia Disney údajně Wesu Andersonovi řekli, že se musí vzdát scény vyžadující vrtulník, protože by byla moc drahá. Když se o tom dozvěděl Murray, dal režisérovi šek na 25.000 dolarů, aby pokryl nájem za vrtulník. Tato scéna byla nakonec stejně vystřižena – a Anderson si neproplacený šek schoval na památku.

Celebrity - další články

Doporučujeme