Ivana Trumpová měla zástavu srdce. Co po její smrti řekl její bývalý manžel Donald Trump?

15. července 2022·Celebrity·Redakce

Ivanka Trump (Foto: Shutterstock)

Server ABC News oznámil, že exmanželka bývalého prezidenta USA Donalda Trampa a rodačka z Gottwaldova zemřela. Ivanku Trumpovou našli záchranáři v jejím bytě v New Yorku. Zemřela na zástavu srdce.

“Naše matka byla neuvěřitelná žena – síla v byznysu, sportovkyně světové úrovně, zářící kráska, oddaná matka a přítelkyně, uvedla rodina pro ABC News. “Prchla z komunismu a přijala za svou tuto zemi. Naučila své děti odvaze a tvrdosti, soucitu i odhodlání,” píše se dále v prohlášení.

Úžasná, krásná, báječná žena, jež vedla skvělý a inspirativní život,” zavzpomínal na ni exmanžel Trump.“Nejvíc hrdá byla na své tři děti, tak jako jsme my byli hrdí na ni,” napsal exprezident na své sociální síti Truth Social.

Ivana Trumpová se narodila 20. února 1949 ve Zlíně jako Zelníčková. V té době budoucího amerického prezidenta USA Donalda Trumpa okouzlila jako modelka v roce 1976. Vzali se, ale po Donaldově aférce s bývalou miss státu Georgia Marlou Maplesovou se v roce 1992 rozvedli.

Na západ ji dostalo lyžování

V mládí Ivanka závodně lyžovala a věnovala se modelingu. Dostala se na západ a provdala se za rakouského lyžaře Alfreda Winkelmeiera. Sňatkem s ním získala rakouské občanství, a tak i možnost vyrazit dál do světa. 

Vždy říkala, že když si Donalda brala, nebyl ještě bohatý a úspěch byl obou. To potvrdila i po rozvodu, kdy se z ní stala velice úspěšná podnikatelka. S bývalým americkým prezidentem má tři děti, Donalda juniora, Erika a Ivanku. Jejím třetím manželem byl italský hrabě Riccardo Mazzucchelli a čtvrtý rovněž Ital, model Rossano Rubicondi.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme