Jaký je skutečný příběh slavné fotografie? Sophia Loren se jen bála bradavek v talíři

15. března 2023·Celebrity·Redakce

Jaký je skutečný příběh fotografie, kde slavná filmová hvězda Sophia Loren závistivě zírá na poprsí své kolegyně Jayne Mansfield, kterou tou dobou novináři označovali za následnici Marilyn Monroe? Ačkoliv ze snímku vyplývá, že mezi hereckými kolegyněmi panovala nevraživost, bylo vše trochu jinak. Sophia prozradila Entertainment Weekly v rozhovoru svou verzi příběhu.

Už snad každý alespoň jednou zahlédl slavnou černobílou fotografii z roku 1957, na které je vyfocena tehdy velmi vyhledávaná herečka Sophia Loren, jak závistivě, skoro až nenávistně zírá do hlubokého výstřihu kolegyně Jayne Mansfield. Ta seděla vedle ní u stolu při probíhajícím večírku v restauraci Romanoff, v Beverly Hills, kam byly pozvány hollywoodské celebrity společností Paramount Pictures.

Pohoršovala se snad tehdy Sophia nad troufalostí herečky, která byla označována za druhou Marilyn Monrooe? Co stálo za nevraživým pohledem? Pouze strach. Sophia prozradila tisku, jak to tehdy bylo.

View this post on Instagram

A post shared by Gérard Krawczyk (@krawczyk_g)

Dle ní měla Jane Mansfield dorazit jako poslední z hostů, a rovnou si to namířit ke stolu, kde seděla Sophia Loren a její doprovod herec Clifton Webb. “Přišla přímo k mému stolu. Věděla, že se všichni dívají. Posadila se. A byla sotva… Poslouchejte. Podívejte se na obrázek, kde mám oči? Zírám na její bradavky, protože se bojím, že se mi objeví na talíři. V mé tváři je vidět strach. Jsem tak vyděšená, že jí prasknou celé šaty, ozve se bum a rozlije se to po celém stole,” vysvětlila Sophia Loren v rozhovoru pro Entertainment Weekly.

Tato kultovní fotografie prý přesně vystihuje atmosféru daného večera. Za fotografii se nestydí, ale odmítá ji podepisovat, o což je prý neustále žádána. Nedělá to prý i z úcty k Jane Manfield, která zemřela roku 1967 při autonehodě. Sophia Loren měla ve skutečnosti úplně jinou rivalku. Tou byla velká hvězda Gina Lollobrigida. Obě dvě tou dobou platily za jedny z nejpůvabnějších hereček poválečné éry. Jelikož si byly typově podobné, soupeřily o stejné filmové role.

Celebrity - další články

Doporučujeme