Mariana Prachařová: K herectví se postupně vracím a jsem za to moc ráda

15. října 2022·Celebrity·Lenka Skrzeczkova·Helena Šulcová

Mariana Prachařová. (Foto: Frekvence 1)

Herečka, zpěvačka a dnes hlavně influencerka Mariana Prachařová pochází ze slavné herecké rodiny. Díky tomu se o ní hodně píše, ačkoliv některé články dokážou celebrity dost potrápit. Jak je na tom Mariana? Netouží opět více zabřednout do herectví a jak to má s poruchou příjmu potravy, která ji v minulosti trápila? To prozradila v podcastu Mezi čtyřma očima.

Jelikož se v hereckém prostředí pohybuje od malička, tak si k médiím stačila udělat poměrně velký odstup. “Vím z rodiny, že je lepší to nečíst, ignorovat, hlavně diskuze pod články,” uvedla. Když přeci jen něco někde zahlédne, tak se snaží z toho nic nedělat, i když jsou dny, kdy to pro ni je tzv. poslední kapka. “Samozřejmě sem tam narazím na věci, které zamrzí, ale nemůžu říct, že by někdy o mě vyšlo něco, co bych vyloženě řešila a byla z toho smutná. Já opravdu nad tím vždycky mávnu rukou a řeknu si, no co. Spíše mě zraňují ošklivé komentáře na sociálních sítích, to mi vadí více než nějaký článek. V dny, kdy člověk něco řeší a najednou vám přijde takový komentář, tak je to poslední tečka,” svěřila se v podcastu Prachařová.

“U poruchy příjmu potravy je vždy tenká hranice, kdy do toho člověk může znova spadnout.”

V minulosti trpěla poruchou příjmu potravy, dnes už pro ni není problém o tom otevřeně hovořit s kýmkoli. Přesto by sama nikdy neřekla, že to má na sto procent vyřešeno. “Lidé, kteří si prošli takovým problémem, tak to nikdy není 100 % za nimi. Je tam vždycky tenká hranice, kdy do toho člověk může spadnout znova. Takže bych lhala, kdybych řekla, že je to stoprocentně za mnou. Určitě, co se týče nějakého zdravotního hlediska, tak je to v pohodě. Cítím se moc dobře. Vlastně mám docela hezké období, ale nemůžu říct, že je to úplně za mnou,” řekla influencerka.

Nějaký čas byla pod dohledem odborné péče, přesto si myslí, že je to hlavně o tom, jak to má člověk nastaveno v hlavě. “Občas může přijít nějaké horší období a člověk do toho může spadnout znova. Takže problém teď nemám, cítím se dobře, ale neříkám, že za pár let se to nemůže zase stát. Vím, že lidé, kteří si tímto prošli, tak měli období, že do toho měli zase tendenci spadnout. Ale když to člověk zaznamená a ví to, tak se tomu může nějakým způsobem vyvarovat.”

“Jsem moc ráda, že se k herectví pomalu vracím.”

V posledních letech je Mariana zaškatulkovaná v mysli veřejnosti jako influencerka a youtuberka, než jako herečka. A to v dětském věku dabovala a hrála v mnoha seriálech či filmech. “Pak jsem z toho vypadla, ale zase se k tomu postupně vracím. Chybělo mi to a chtěla jsem si to zase zkusit. Takže teď je největší novinkou, že mám malou roli v novém seriálu na Primě, Dobré zprávy, který bude během pár týdnů startovat. A čeká mě i menší role v jednom filmu. Takže se k tomu postupně vracím a jsem za to moc ráda,” sdělila. Také dodala, že jméno Prachařová vůbec neznamená, že by měla na konkurzech automaticky protekci. “To si právě všichni myslí. Výhoda je, že mám blíž k nějakým kontaktům, ale nevýhoda je, že to příjmení s sebou nese nějaké očekávání a o to těžší je dokázat, že jsem to já sama za sebe, a ne za nějakou hereckou rodinu,” pospala.

Také se ve volném čase věnuje zpěvu. “Ten dělám spíše pro radost. Před létem jsem vydala tři nové věci,” dodala Prachařová s tím, že jelikož je velká trémistka, tak by kariéra zpěvačky pro ni nebyla úplně tím pravým ořechovým.

Celebrity - další články

Doporučujeme