Milan Peroutka: Svou orientaci jsem si musel nejdříve srovnat sám v sobě, pak s tím jít ven

6. února 2024·Celebrity·Barbora Turková

Milan Peroutka (Zdroj: Frekvence 1)

Loňský rok se Milanu Peroutkovi otočil život o 360°. Vzal si svého partnera Dominika Roubínka a veřejně se přihlásil k tomu, že je gay. Jaká byla jeho cesta a co ho nejvíce baví na jeho práci? Nejen to probrali s Lucií Černou v podcastu Trefa do Černé(ho).

V loňském roce udělal Milan Peroutka dva zásadní kroky. Oženil se, vzal si svého přítele a následně to oznámil fanouškům. „Říct ano pro mě nebylo vůbec těžké, nejtěžší na mé cestě poznávání se, bylo najít toho správného člověka. Pak když to poznáš, tak už je to jednoduché. Nebylo pro mě těžké říct, jak to mám, ale sám jsem se musel přesvědčit, ale spousta kolegů či novinářů to věděla dřív, než já. Tlaky v médií byly velké, lidi to hodně zajímalo, ale nevěděl jsem, jak postupovat. Nechtěl jsem, aby nás někde pronásledovali, takže to pak byla taková hra na kočku a na myš. Když se to ale všichni dozvěděli, tak už s tím nešlo nic dělat. Vypl jsem si telefon a šel jsem si to užít,” říká Milan Peroutka. S partnerem se báli, aby jim mediálně zveřejněná informace nevzala tu radost ze svatby. Což se nakonec nestalo.

View this post on Instagram

A post shared by Milan Peroutka (@milanperoutka)

Sám říká, že zjišťování, jak to má s orientací přicházelo vlastně od dětství. „Člověk spoustu věcí dělá pudově, ale pak přicházeli věci, které mě v tom mátli. Orientaci jsme si rozdělili do dvou, tří kategorií, já si myslím, že příroda je v tom barevnější a důmyslnější. Někdo v tom má jasno hned na začátku, někdo si to nepřipustí celý život. Vím, že těch lidí je spoustu, zvláště z dřívější dob to raději skrývali. Já jsem to rozeskl ve svých 33 letech a je to podle mě v pořádku.” Rodině a přátelům to oznamoval postupně a na koncertech si z toho dělal legraci. „Vytvořil jsem si nad tím nadhled, takže jsem ukázal, že to není moje citlivá strana. Když by to tak bylo, tak by bylo do čeho kopat. Takhle jsem ukázal, že není do čeho kopat a bylo by to hloupé spíš od těch lidí. Na koncertech jsem si z toho dělal super a ty lidi na to reagovali skvěle. Fanoušci mě podporovali a vzali to skvěle.

Na mojí práci mě baví barevnost

Manželství si zatím užívá, s partnerem hlavně rádi cestují. Nenudí se ale ani v práci – hraje v divadle Kalich, Metro, Brodway, čekají ho koncerty s kapelou. „S Dominikem spolu i pracujeme, vyplynulo to tak, že mi dělá manažera. Já prací žiju a on na to má nadání, to je jedna z věcí, co mi na něm imponuje. Dělá to skvěle a navíc ho to baví,” říká Peroutka s tím, že teď by se chtěl více věnovat hudbě, než hraní. „Baví mě být autor a interpret, ale zároveň jsem rád i za hraní v muzikálech. Baví mě ta barevnost a že se to navzájem doplňuje. Vždycky si říkám, že si zkoušení udělám hezký, ale vlastně to nemám moc rád. Nejvíc se vždycky těším na diváky.

Sám písničky nejen zpívá, ale i skládá. „Inspirací je mi nějaký bol na duši, který musím vyventilovat. Správný umělec je podle mě trochu nevyrovnaný; máš v sobě tenzi, kterou dáváš ven. Teď jsem ale vyrovnaný, tak mi to nejde. Potřebuji nějakou krizi,” směje se umělec. „Naše práce je vlastně hrozně divná, každý z branže má nějaký problém, který si kompenzujeme nebo dokazujeme. Měl jsem to stejně, také jsem si chtěl něco dokázat, nějakou svojí hodnotu.” Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk

Celebrity - další články

Doporučujeme