Miroslav Hanuš: Korejs? Je to dobrej chlap, nevadí mi s ním být spojovaný

27. října 2022·Celebrity·Redakce

Miroslav Hanuš (Zdroj: se souhlasem České televize)

Jde z role do role, často hraje postavy, ze kterých jde mráz po zádech a rozhodně nejsou moc oblíbení. Takový v prvních dvou sérií byl i Korejs ze seriálu Případy 1. oddělení. To se ale změnilo právě s aktuálně vysílanou třetí sérií seriálu. Co o své roli říká? Prozradil deník Aha!.

Postavu majora Josefa Korejse z Případů 1. oddělení si fanoušci zamilovali hlavně díky jeho hláškám. Protože co věta to perla. Korej si diváky ve třetí sérii získal, ukazuje se totiž, že je to dobrý vyšetřovatel. V prvních dvou sérií to tak rozhodně nebylo, často jej kritizovali kvůli jeho kariérismu. Teď je ale všechno jinak.

A vypadá to, že i pro jeho představitele Miroslava Hanuše to není jen role. „Jsem za tu roli opravdu vděčný,“ přiznal herec. „Proto mi nevadí, že se mnou bude major Korejs spojovaný asi až do smrti. Je to dobrej chlap a hodně pro mě udělal. A já pro něj,“ dodává. Hanuš svého majora vyšperkoval. Iniciativně rozvinul nejen jeho zálibu v pojídání jablek, ale vymyslel i speciální kalendář.

View this post on Instagram

A post shared by Česká televize (@ceskatelevize)

V něm původně měli být zachyceni všichni z prvního oddělení, ale protože nikdo na něj neměl čas ani náladu, Korejs se rozhodl, že to udělá jinak. V každém měsíci je tak vyfocen jen on v jiné roli včetně světových kriminalistů. Korej se tak stal Colombem či agentem OO7. „Lidi strhli televizní server, když si ho začali objednávat,“ usmívá se spokojený Hanuš.

Korejs se v posledním vysílaném dílu ukázal nejen jako dobrý vyšetřovatel, ale i jako pečlivý psycholog. Dva přežité infarkty mu daly určitý životní nadhled a pokoru. Zapírajícího pachatele, který zkušeným opeativcům Petru Andělovi a Martinu Pražákovi neřekl ani slovo, přivedl k přiznání právě Korejs svým vlídným, až otcovským způsobem. Scénáristé Josef Mareš a Jan Malinda si navíc v případě Korejse dovolili malý vtípek. Postavu pojmenovali po noblesním policejním radovi ze seriálu Panoptikum Města pražského.


Celebrity - další články

Doporučujeme