Od smrti Ivety Bartošové uplynulo již 5 let. Jak na ni vzpomínají blízcí?

29. dubna 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

29. duben 2014 nevratně otřásl českým showbyznysem. Toho dne se po republice rozletěla zpráva o sebevraždě slavné zpěvačky, Ivety Bartošové (†48). Ačkoli její dramatická životní situace nebyla žádným tajemstvím, informace o dobrovolném skonu přesto mnohé naprosto šokovala. Jak na ni po letech vzpomíná její okolí?

Ať už byla Iveta Bartošová jakákoli, rozhodně byla fenomén. Její slávu a přízeň fanoušků by jí mohla většina kolegyň jen závidět. Životního štěstí však ani s nimi bohužel nedosáhla. Zpráva o její smrti zarmoutila nejenom její příznivce z řad veřejnosti, ale hlavně její nejbližší.

“Ivetu jsem brala jako druhou dceru a Artura jako vnoučka. Nebyla jsem schopna vůbec ničeho a hodně dlouho jsem nemohla Ivetu slyšet zpívat či vidět její fotografii,” popsala Zlata Dvořáková zvaná Golda (65) v rozhovoru pro deník Blesk. Žena pracovala dlouhé roky jako Arturova chůva a zpěvačce pomáhala skoro se vším.

Dvořákovou mrzí, že u příležitosti pětiletého výročí zpěvaččiny smrti nemůže své přítelkyni ani položit kytičku na hrob. Urnu s popelem Bartošové má totiž její vdovec Josef Rychtář (61) u sebe doma.

View this post on Instagram

#pavelzur #dpsvrabcaci #divadlojablonec #ivetabartošová #ivetabartosova Vzpomínka na jeden z posledních koncertů s Ivetou Bartošovou 2013 v Jablonci s Vrabčáky – skvělá bytost ?????????

A post shared by Vrabčaci (@jbcvrabcaci) on

“To víte, že je to špatně! Vždyť takhle nemůže svojí mamince přinést kytičku ani syn Artur. Ani její máma, sestra, bratr, kteří by to rádi udělali. Jsem s nimi v občasném kontaktu. Myslím, že je to velmi špatně, především vůči Arturovi. Kdo jiný má větší nárok na mámu než dítě? Vzít takhle Ivetu Arturovi, tak to se opravdu nedělá, na to nemá právo absolutně nikdo. I na mrtvou mámu má dítě nárok,” myslí si žena.

Na svou někdejší klientku zavzpomínal i Ivetin manažer Štěpán Karlesz. Se slavnou zpěvačkou spolupracoval tři roky. Největší nadějí pro ni podle něj byl vztah s veterinářem Romanem Hankem. V knize Má dcera Iveta o něm napsala i zpěvaččina maminka, podle které ji mohl zachránit. “Ivetina maminka měla pravdu a bylo to tím, že nebyl z branže. Nevím ale, proč jim to nevyšlo. Ona to tak měla. Vždycky se pro nějakého chlapa nadchla, a pak rychle ochladla,” uvedl Karlesz v rozhovoru pro server Expres.cz.

View this post on Instagram

#i #iv #iveta #ivetabartosova #ivetabartosova #ivetabartošováfans #ivetkabartosova #1986 #zlataslavice ##frenštátpodradhoštěm #beskydy #písničky #laska #zpěvačka #vislasko #vzpominky #1993 #1996 #srdce #andel #málomězná #2013 #1988 #1989 #blizkonas #Chlapciachlapi #serial #matejskapout

A post shared by Iveta Bartošová Oficiální (@iveta_bartosova_official_) on

Pomoci se jí podle něj ale snažili i další muži. “Pokoušeli se o to. Pomeje ze všech nejvíc, taky to dotáhl nejdál, když si ji vzal,” myslí si Karlesz. Příběh slavné zpěvačky však bohužel skončil tragicky. “Myslím si, že šlo o její psychiku. Byla opravdu nemocná. Měla deprese a maniodepresivní stavy, které se neléčily a ona to zapíjela,” vzpomíná manažer.

Navzdory dramatickému životu prý neměl o blížícím se konci tušení ani zpěvaččin tehdejší manžel, Josef Rychtář. Toho podle jeho slov trápí výčitky dodnes. “Těch pět let bez Ivetky mi radikálně změnilo život. Mám skoro každý den sny, které jsou prošením, proč jsem nerozpoznal, že si chce vzít život. Proč jsem neodhalil sebemenší náznak, k čemu se schyluje. Tehdy mi Ivetka bohužel nedala sebemenší signál, že ji něco trápí nebo bolí,” uvedl pro server Extra.cz.

Celebrity - další články

Doporučujeme