Patrik Děrgel přiznal nepříjemnou fobii. Kamarádi v roli hostitelů ho asi moc rádi nemají

4. ledna 2023·Celebrity·Redakce

Herci a manželé Markéta a Patrik Děrgelovi. (Foto: Profimedia)

Herec Patrik Děrgel, kterého diváci znají především ze seriálů Pálava a Ordinace v Růžové zahradě, přiznal u Honzi Dědka v pořadu 7 pádů, že trpí cibofobií, což potvrdila i přítomná manželka, taktéž herečka Markéta Děrgelová. Díky ní je ale jeho fobie už lepší, protože mu pomáhá se léčit. A co že to vlastně je?

Lidé trpí nejrůznějšími fobiemi a většina z nich dokáže člověku více či méně zkomplikovat život a sociální fungování. Fešný herec Patrik Děrgel o tom ví své. Vlastně o tom vědí své i jeho přátelé a kamarádi, kteří ho někdy pozvali k sobě na návštěvu a pohostili ho jídlem.

Cibofobie, kterou Patrik trpí, totiž znamená, že má strach z jídla, které mu připraví přátelé na návštěvách. A přitom párek v rohlíku na benzince či rychlé občerstvení mu problém nedělá. No dokážete si představit, že k vám domů přijde návštěva a odmítá se dotknout jídla, které jste s láskou připravili, protože se ho štítí? Kvůli tomu že jste právě vy na něj sáhli?

View this post on Instagram

A post shared by Patrik Děrgel (@patrikdergel)

Cibofobici mají panický strach z konzumace jídla, a to buď proto, že se bojí otravy nebo například zadušení. Příjemný jim není ani fakt, že netuší, kdo všechno se jídla dotýkal, než doputovalo na talíř, nebo co přesně obsahuje. A právě to je Patrikův problém. Ve spoustě případech této fobie si pak okolí myslí, že dotyční trpí poruchou příjmu potravy. S tím to ale nemá nic společného.

Jak ale pár přiznal, jeho strach je už lepší a zásluhu na tom má jeho manželka. “Markétka mě vyléčila. Už baštím svobodně. Ještě jsem nedospěl ke společné žranici, kde ti někdo strčí ruce do talíře dřív, než se toho dotkneš. To má snad každý, ne?” tázal se opatrně herec.


Celebrity - další články

Doporučujeme