Případy 1. oddělení šokují hned prvním dílem. Mladíci těla uvařili, pak je zakopali na zahradě

6. září 2022·Celebrity·Redakce

Pripady 1. oddělení. (Zdroj: se souhlasem České televize)

V pondělí večer odvysílala Česká televize premiérový díl třetí řady seriálu Případy 1. oddělení. První díl s názvem Podnájemníci se stal nejsledovanější novinkou podzimního pondělního krimi okna za posledních deset let. Jaké je pozadí celého děsivého případu? Informaci přinesl Blesk.cz.

První pondělní díl třetí řady Případů 1. oddělení v průměru sledoval 1 milion a 321 tisíc diváků 15+. Podíl sledovanosti tak dosáhl 34,70 %. Česká televize novou sérii kriminálních případů uvádí po šesti letech. Původně zvažovala, že po druhé sérii skončí, ale zájem diváků o pokračování byl tak veliký, že se rozhodla pro další díly. Celkem se můžeme těšit na třináct epizod. 

První nesla název Podnájemníci a byla o vraždě dvou můžu. Inspirací se stal případ z roku 2004, který patřil k nejděsivějším přípdům české kriminalistiky. V červenci 2004 byly v ulici V Olšinách na Praze 10 nalezeny dvě lidské kostry v různém stádiu rozkladu. Ukázalo se, že oběti jsou mrtvé několik měsíců a před kriminalisty se otvírá další zapeklitý případ. Zavražděnými byli partneři Štefan (†47) a Miloš (†51), kteří v domě žili v podnájmu.

Případy 1. oddělení. (Zdroj: se souhlasem České televize)

Policisté zjistili, že dvojici zavraždili Vladimír a Aleš, kterým v době činu bylo 21 a 19 let. Oba mladíci měli těžké dětství, žili v dětských domovech a Vladimíra otec dokonce týral a bil. Mladíci se živili prostitucí, tak se potkali se Štefanem a Milošem, kteří jim nabídli, že u nich mohou bydlet. Pár chtěl od mladíků sexuální služby, což oni odmítli. Tlak mužů se ale stupňoval a chlapci se rozhodli, že je zavraždí.

Vladimír, který jim jako vyučený kuchař vařil, jim udělal rizoto, do kterého dal rtuť. Mužům bylo ale jen špatně od žaludku, na otravu nezemřeli. Jednoho z nich proto mladík udusil polštářem a druhému hodil do vany elektrický přístroj. Mrtvoly muži zastlali do peřin, brzy se ale pokojem začal šířit smrad, který nešel přebít ani voňavkami.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Česká televize (@ceskatelevize)

Policie zjistila, že mladíci bydlí u jednoho muže v Ústí nad Labem. Vyšetřovatel Jan Štoček, který měl případ na starosti, v podcastu Kriminálka vypověděl, že zadržení dvou mladíků probíhalo jinak než v seriálu. Po důkladném monitoringu policisté předpokládali, že v domě jsou i děti, což by zásah zkomplikovalo. Štoček s kolegou v civilu ovšem zjistili, že děti v domě nejsou a dovnitř tak mohla vtrhnout zásahovka.

Starší z pachatelů se policii svěřil s tím, že se rozhodl, že těla uvaří a upeče. „Byl tam příšerný smrad. Vláďa mi řekl, že zrovna vaří Milošovu hlavu. Okamžitě jsem se poblil,“ popsal později policistům mladší z nich. Prý neměli v plánu je jíst, chtěli jen zmenšit objem masa a pak to spláchnout do záchodu. Ten se ale ucpal a od vaření proto upustili. Pozůstatky pak zakopali na zahradě. Právě kombinace vaření a pečení byla důvodem, proč si soudní lékař myslel, že mrtvoly jsou starší.

Celebrity - další články

Doporučujeme