VIDEO: Karel Šíp slaví 70! Podívejte se na jeho slavné scénky

1. června 2015·Celebrity·Redakce

Napsal texty k několika hudebním hitům, připravil řadu slavných scének populárním hercům, je stálicí televizní obrazovky, a v současnosti má úspěšnou talkshow. Karel Šíp dnes slaví 70. narozeniny.

Jako dítě díky otci přilnul k divadlu, nejprve statoval, pak hrál “štěky” a v patnácti letech dostal první velkou roli. Slibnou hereckou kariéru ale vyměnil za filmovou průmyslovku a po vojně zamířil do televize. K práci produkčního přidal psaní scénářů a nakonec se objevil také na obrazovce. 

Začínal s klipovým pořadem Hitšaráda, který moderoval se skladatelem a dlouholetým spolupracovníkem Jaroslavem Uhlířem. Oba bavili diváky v Galasuperšou nebo Šarádě až do začátku 90. let. Na obrazovku ČT se v roce 2005 vrátil, předtím slavil úspěchy na Nově jako protagonista tří různých talkshow.

Autor textů k populárním písním jako Čau lásko, Inženýrská, nebo Když muž se ženou snídá, je velkým fanouškem fotbalu a složil i známou píseň před EURO 1996. Jeho popularitu mezi diváky dokazuje i celkem osm cen Týtý. Šíp je podruhé ženatý, s první manželkou zpěvačkou Marcelou Holanovou má syna Karla, s druhou ženou vychovává desetiletého Honzíka. 

 

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme