Všechno nejlepší, princi! William slaví 40. narozeniny. Proč otálel se svatbou a co říká o svých vlasech?

21. června 2022·Celebrity·Redakce

Princ William (Zdroj: Shutterstock)

Letos v královské rodině nevyjdou z plejády oslav. Dalším, kdo slaví jubileum, je totiž princ William. Je druhý v pořadí na britský trůn a spolu s manželkou Kate patří k nejoblíbenějším členům královské rodiny. Po babičce zdědil noblesu, po matce zase lidskost. Jaký je princ William? Odpověď přináší web Proženy.cz.

První následník trůnu narozen v porodnici

Princ William je první následník trůnu, který se narodil v porodnici. Jeho matka princezna Diana si na tradice moc nepotrpěla a byla to právě ona, kdo postupně ukázala své syny na schodech soukromého křídla porodnice. Její tradici pak pečlivě dodržuje Williamova žena, vévodkyně Kate. A Diana i jednu tradici porušila. Protokol říká, že následníci trůnu nesmí létat jedním letadlem. To ona odmítla a na cestu do Austrálie letěla ona, princ Charles i devítiměsíční William stejným letadlem.

Hrdý otec

V královské rodině se o emocích moc nemluví. William se to snaží změnit a veřejně hovoří o tom, jak ho narození potomků změnilo a jak je nadšený, že se jeho dětem daří dobře, a že rostou. S manželkou si zakládají na tom, aby děti měly normální dětství a veřejný život je nijak nepoznamenal.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Svatba? Asi ne

Jeho svatba s Kate Middleton byla v roce 2011 ostře sledovanou událostí a působili jako dokonalý pár. Mnozí ale byli rádi, že si konečně řekli ano, protože William se svatbou otálel a o Kate se nelichotivě říkalo “Čekačka Kate”. Poznali se v roce 2001 na univerzitě, ale na nějaký čas se rozešli. Princ měl v roce 2007 pocit, že na vážný vztah není připraven. Tak vzal telefon a zavolal jí, že je konec. Pak se potkávali na společných akcích a zjistili, že k sobě patří. Oba pak tuto pauzu zhodnotili během zásnubního rozhovoru jako velmi přínosnou.

Filmy, ty jsou jeho

William je velkým milovníkem filmů, což je důvod, proč s Kate rádi chodí na premiéry. Povídali si třeba s Danielem Craigem nebo Tomem Cruisem. Má také rád seriály, jeho oblíbený je Panství Downton či Hra o trůny. A také má spojitost s Harry Potterm, přesněji má podobnou jizvu. Sice ne ve tvaru blesku, ale občas mu zčervená. Když mu bylo třináct, praštil ho kamarád omylem golfovou holí.

Královská rodina (Zdroj: ČTK)

Vlasy? To je fuk

Bujnou kštici byste u Williama hledali těžko. Ale vypadá to, že ho to moc netrápí. Zdá se, že si to moc nebere a občas o tom sám zavtipkuje – když se narodil George, chválil si, že synek nemá vlasy po něm. Nicméně zažil i mediální šikanu. Herec Rob Lowe třeba “vtipkoval” na Twitteru, že je mu líto, že budoucí král ztrácí vlasy.

Sporty jsou jeho láska

Princ William je velkým milovníkem sportů. Má rád hlavně pólo, ale je levák, takže se musel naučit hrát ho skvěle pravou. A víte co? Nedělalo mu to problém. Překvapivě také miluje surfování a prý by mu nevadilo, kdyby na pláži trávil více času. Těžko říct, zda se mu to v jeho narozeninový den splní, ale jsme si jistí, že mu jeho milovaná Kate upeče čokoládový dort, protože princ je pověstný svojí nekontrolovatelnou závislostí na sladkém.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Celebrity - další články

Doporučujeme