Zemřela “Mánička od Hurvínka” a hvězda Simpsonových Helena Štáchová! Bylo jí 72 let

22. března 2017·Celebrity·Redakce

Ve věku 72 let zemřela 22. března loutkoherečka, scenáristka, režisérka, dabérka a od roku 1996 ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová (na archivním snímku z 30. března 2010).

Ve věku 72 let zemřela v noci na středu loutkoherečka, scenáristka, režisérka, dabérka, interpretka Máničky a Bábinky a od roku 1996 ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová. Zemřela doma, uprostřed své rodiny. ČTK to oznámila její dcera Denisa Kirschnerová.

“Navzdory dlouhému boji s těžkou nemocí se maminka do poslední chvíle věnovala divadlu, kterému zasvětila svůj profesní i osobní život. Budeme se snažit, aby naše dřevěná rodinka žila dál svůj divadelní život,” uvedla.

Helena Štáchová se narodila 18. listopadu 1944, do Divadla S+H nastoupila jako elévka. Po roce odešla studovat na Divadelní fakultu Akademie múzických umění a po jejím absolvování se v roce 1966 stala členkou této oblíbené loutkové scény. V následujícím roce převzala od Boženy Welekové interpretaci jedné z hlavních postav divadla – Máničky. A stala se tak její třetí adoptivní maminkou.

Štáchová nepůsobila pouze v divadle, ale i v rozhlase, dabingu (Líza Simpsonová v televizním animovaném seriálu, Míša Kulička) a v televizi.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme