Zmeškal královniny narozeniny, ale jeho láska a úcta k babičce je nezlomná. Harry se vrátil v tichosti do USA

22. dubna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Harry a Meghan, ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Původní plán byl, že se princ Harry za svou manželkou Meghan do USA vrátí hned po pohřbu prince Phillipa. Poté měl zůstat na středeční narozeniny královny Alžběty II. Nakonec sešlo i z toho a Harry se v tichosti za manželkou vrátil už v úterý.

Zdroje od královského dvora uváděly, že by se princ Harry měl do USA vrátit až ke konci týdne. Nakonec se ale všechno změnilo a Harry se za svou těhotnou manželkou Meghan  přijel do Los Angeles už  v úterý v půl druhé odpoledne tamního času. Jeho auto bylo zahlédnuto, jak opouští privátní terminál letiště několik minut poté, co letadlo přistálo a kolem čtvrté hodiny již měl přijet do Montecita.

Princ tak prošvihl středeční narozeniny své babičky, královny Alžběty II. Ta drží po smrti svého manžela smutek, k pracovním povinnostem se má vrátit v pátek. Narozeniny své matky propásl i princ Charles, který po pohřbu odjel do svého domu ve Walesu. Nebyl s ní ani její druhý vnuk, princ William.

Harry se do rodné země vrátil po více než roce a jeho návrat byl médii i samotnými Brity velmi sledovaný. Bylo to první setkání s rodinou po třaskavém rozhovoru, který dal společně s Meghan moderátorce Oprah Winfrey. V něm mimo jiné nepřímo obvinili královskou rodinu z rasismu. Jeho otec mu od té doby prý přestal zvedat telefony. Podle zdrojů z Mail on Sunday bylo Harryho přijetí královskou rodinou chladné a někteří jej dokonce ignorovali. Po pohřbu se princ setkal s Charlesem a Williamem a všechno si měli vyříkat. Přesný obsah rozhovoru ale není znám.

Kromě Williama a Charlese se měl Harry potkat i s babičkou. Pro časopis Harper´s Bazaar to uvedl novinář Omid Scobie, který je blízkým přítelem Harryho a Meghan. Zároveň dodal, že Harryho láska a úcta k babičce bude vždy nezlomná. „Touto cestou měl uctít svého dědečka a podpořit svou babičku a příbuzné. Bylo to období, kdy se zaměřili jen na rodinu. V sobotu pukly ledy, což umožní další hovory, problémy ale nijak podrobně neřešili. Rodina je zkrátka dala stranou a zaměřila se na to, na čem v tu chvíli záleželo,“ napsal novinář, který má tyto informace od nejmenovaného královského zdroje. Harry by se měl do Velké Británie vrátit ještě na konci července. Měl by se účastnit odhalení památníku své matky, princezny Diany.

Celebrity - další články

Doporučujeme