Královské usmíření? Princ Harry se do Ameriky jen tak nevrátí, má za sebou rozhovor s otcem a bratrem

21. dubna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Původní plán, vrátit se za těhotnou manželkou hned po pohřbu prince Phillipa, byl změněn. Princ Harry by se v rodné zemi měl zdržet delší dobu.

Do Spojených států se měl Harry vrátit už v pondělí. Podle zdrojů to ale vypadá, že pro prince je v tuto chvíli důležitější napravení vztahů s rodinou, než stesk po manželce a synovi Archiem. Harry by měl nakonec v Británii zůstat až do středy, kdy jeho babička královna Alžběta II oslaví 95. narozeniny. Vlast by měl opustit do konce týdne, avizuje královský zdroj. “Pokud vše půjde dobře, zdrží se Harry na královniny narozeniny,” svěřil se listu The Sun. Harry si prý zakoupil otevřenou letenku, tudíž se do USA může vrátit kdykoliv. Někteří královští experti se domnívají, že bude chtít být své rodině v těžkých chvílích nablízku a napravit vztahy s bratrem Williamem a otcem Charlesem.

To dokazuje i fakt, že Harry po pohřbu krátce s bratrem a jeho manželkou Kate Middleton promluvil. Kate pak oba dva bratry opustila, aby si mohli popovídat mezi s sebou. Podle expertů na odezírání ze rtů ale jen krátce řešili pohřeb. Po smuteční události se většina členů rodin odebrala domů, princ Charles se s Harrym měl ještě projít po zahradách Windsoru. Ke schůzce si pozval i prince Williama. „Pro Charlese i Williama bylo důležité, aby tam byli společně. Znamená to, že nic z toho, co bylo řečeno, nebude v budoucnosti překrouceno,“ uvedl pro deník Daily Mail zdroj z Paláce. O čem si tihle tři povídali, ale není známé. Spekuluje se o tom, že by to mohl být první krok k narovnání vzájemných vztahů. „Je příliš bolesti na obou stranách, takže usmíření půjde po malých krůčcích,“ uvedl další zdroj z Buckinghamského paláce.

Ve smutném duchu se tak povedou i narozeniny královny Alžběty II. Otázkou je, zda je rodina bude trávit společně. Princ Charles se hned po pohřbu odebral na své letní sídlo ve Walesu. Usedlost Llwynywermod poblíž vesnice Myddfai navštěvuje princ každoročně na týden v červenci. Nyní chce samotu, kterou usedlost nabízí, využít k rozjímání a uvažování nad budoucností královské rodiny. Neodcestovala s ním ani jeho manželka Camilla. Charles si chce v klidu projít kondolence, které přišly z celého světa. Podobný plán mají i William s Harrym.

Celebrity - další články

Doporučujeme