Zpěvák Martin Maxa slaví jubilejní 60. narozeniny

15. března 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Zpěvák Martin Maxa. (Foto: ČTK)

Zpěvák Martin Maxa slaví 60. narozeniny. Sympatický blonďák získal první fanoušky v Litvínově, kde založil hudební klub Pijonýr. Dodnes účinkuje v kapele Náhodná sešlost. Zahrál si ve dvou seriálech a filmu. Zpěvák není ženatý a má tři děti.

Martin Maxa, rodným jménem Ivan Varga, je český zpěvák, kytarista a skladatel. Nejprve chtěl být architektem, během studia si to ale rozmyslel a nakonec vystudoval Fakultu tělovýchovy a sportu na Karlově univerzitě, kde získal doktorský titul. Poté chvíli pracoval jako učitel tělocviku.

Je zakladatelem hudební skupiny Náhodná sešlost, se kterou v pozměněném obsazení koncertuje dodnes. Na kontě má šest alb. Poslední  vydal v roce 2012 a nese název Sám sebou. Jeho poslední vydanou písní je Slavičí Kuplet. Mezi jeho další hity se řadí například Ráno v ulicích, C’est La ViePomalý koně. Maxa je držitelem Zlatého slavíka za rok 2000 v kategorii “Skokan roku“. V roce 2001 se umístil na třetím místě v kategorii “Zpěvák roku.

Zpěvák je také muzikálovým hercem, ale objevil se i ve dvou seriálech a ve filmu Zdeňka Trošky – Kameňák. V minulosti účinkoval i v mnoha televizních pořadech, jako DO-RE-MI, Zlatá mříž, Politické harašení aneb S politiky stále netančíme, Prominenti a spoustu dalších. Zpěvák je svobodný. Má tři děti – syna Ivana, dceru Emu a Barboru.

Celebrity - další články

Doporučujeme