Chinaski a Ewa Farna zahrají plnohodnotný online koncert v éteru Frekvence 1!

14. května 2020·Články·Karolína Stránská

Jedna z nejpopulárnějších českých kapel Chinaski odehraje první plnohodnotný online koncert od začátku pandemie. Společně se zpěvačkou Ewou Farnou vystoupí v rámci akce Víkend pro seniory s podtitulem Tahle země je i pro starý. Koncerty si můžete naladit 16. a 17. května od 20 hodin na Frekvenci 1!

Cílem živého přenosu, který Frekvence 1 odvysílá v éteru, je podpořit seniory patřící k nejvíce ohroženým nemocí Covid-19. Sbírku i rozdělení jejího výtěžku zaštítí nadace Krása pomoci.

Během víkendového vysílání, 16. května (Ewa Farna) a 17. května (Chinaski), se od 20 hodin moderátoři koncertů spojí s konkrétními lidmi, kterým finanční prostředky pomohou, se seniory doma i v domovech. Ty je možné podpořit částkou v libovolné výši, a to nejen v průběhu přímého přenosu, ale už nyní prostřednictvím transparentní dárcovské platformy Donio.cz.

Proč byste si právě tuto akci neměli nechat v éteru Frekvence 1 ujít? Na to jsme se zeptali moderátorů Jany Knížkové a Romana Mikesche:

Frekvence 1 o tomto víkendu nabídne naprosto skvělou věc. Nejenom, že se budou moci posluchači pobavit u svých oblíbených interpretů, ale hlavně se budou moct zapojit do benefice. Víkend pro seniory umožňuje získat finanční prostředky právě pro skupinu, která byla a stále je v době koronaviru nejohroženější, tedy seniory. Věříme, že kdyby byly koncerty Ewy Farne a kapely Chinaski standardně někde na festivalu nebo v klubu, tak by za nimi fanoušci vyrazili. Takhle si je budou moct poslechnout doma, v klidu, zdarma, a peníze, které by normálně investovali do vstupenek, tak mohou poslat právě nadaci, která celou akci zaštiťuje – Kráse pomoci.

A na co se moderátoři těší nejvíc?

Těšíme se, že si v neděli večer po osmé sedneme, otevřeme si pivečko a užijeme si na Frekvenci 1 koncert kapely Chinaski. Teď jsme si povídali s frontmanem Michalem Malátným a on nám slíbil, že nám zamává. Slíbil známé, ale i nové písničky. Myslíme si, že to bude skvělá akce. A samozřejmě i koncert Ewy Farne v sobotu večer na Frekvenci 1 bude stát za to.

Nezapomeňte si nás naladit v sobotu a neděli 16. a 17. května od 20 hodin v éteru nebo na webu a buďte součástí výjimečného projektu!

Články - další články

Doporučujeme