Chlapec se posmíval lidem, kteří nakupují v second handu. Dostal pořádnou lekci

20. listopadu 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Cierra Brittany Forney

Výchova dětí může být někdy pořádný oříšek. A to zvlášť v době dospívání, kdy se začínají zajímat o to, co nosí a co si o nich myslí okolí. Řada puberťáků najednou začne vyžadovat značkové kousky, aby se v kolektivu náležitě vytáhli. Podobnému chování se jedna maminka rozhodla udělat přítrž a vzala svého třináctiletého syna do charitativního second handu. 

Žena jménem Cierra Brittany Forney si v určité době povšimla, že je její dospívající syn až nezdravě orientován na značkové zboží. Ba co víc, neváhal se bohužel ani dívat skrz prsty na spolužáky, kteří dostatečně drahé oblečení nosit nemohli.

“Nedávno se můj třináctiletý syn začal chovat trochu… povýšeně. Tvářil se, že je pod jeho úroveň nakupovat věci v supermarketu, trousil nejapné poznámky na adresu lidí, kteří nakupují v second handech a podobně. Takové chování neschvaluji,” napsala žena na sociální sítě.

Problém se rozhodla vyřešit originální výchovnou metodou. “Dnes musel vzít svou vlastní dvacetidolarovou bankovku a jít se mnou do charitativního obchodu, aby si v něm nakoupil věci na příští týden. Cokoli najde, to bude muset nosit do školy. Není nadšený a uronil pár slziček, ale jsem pevně přesvědčená, že za 15 let se při vzpomínce na to zasměje,” pokračovala.

Podle matky na second handech není vůbec nic špatného. “Chci své děti naučit, že peníze nejsou všechno a když ponižujete ostatní lidi kvůli tomu, kde nakupují, tak tam budete nakupovat taky. Mimochodem, miluju second handy!!” svěřila se žena. Jisté je, že chlapec zřejmě na lekci od své matky jen tak nezapomene.

So lately, my 13 year old son had been acting a little… entitled. Acting like he's too good to shop at Wal-Mart or…

Zveřejnil(a) Cierra Brittany Forney dne Neděle 25. března 2018

Články - další články

Doporučujeme