Matka čelí kritice kvůli koupání dcery v bělidle. Proč to dělá?

18. listopadu 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Když mladá žena na internetu přiznala, že obden koupe svou maličkou dcerku v bělidle, strhla na sebe obrovskou lavinu kritiky. Ve skutečnosti jí to však doporučili sami lékaři. Holčička se vzácnou diagnózou to potřebuje.

Když se mladá žena jménem Raven Ford dozvěděla, že čeká miminko, velmi se z té zprávy radovala. Všechny testy se zdály ukazovat na zdravé dítě. Po narození holčičky, která dostala jméno Amelia, však přišla smutná zpráva. Dítě trpělo onemocněním zvaným ichtyóza. Jedná se o vrozenou a nevyléčitelnou kožní poruchu, která těžce komplikuje život.

Holčička proto nemůže používat mýdlo, zároveň ale potřebuje pravidelně dezinfikovat celé tělo. Jak to vyřešit? Lékaři doporučili mladé mamince, aby dceru každý druhý den celou vykoupala ve slabém roztoku bělidla. Raven jí pokaždé do vany odměří dvě polévkové dezinfekční látky, jako je například chlornan sodný.

Slaboučký roztok bělidla je podle dermatologů jediný způsob, jak odstranit bakterie pod vrstvami nadbytečné kožní hmoty, kterou Ameliino tělo vytváří. Pokud by to matka nedělala, mohla by své dítě ohrozit nebezpečnou infekcí.

Zábava - další články

Doporučujeme