Chuťovky nejen pro hokejové fandy! 5 gurmánských tipů

16. května 2017·Články·Redakce

Znáte to, u televize nás honí mlsná nejčastěji. Máme chuť vzít si něco jen tak "na zobání" a užít si tak třeba sportovní přenos o něco víc. Zvlášť pánové a zvlášť teď, když je MS v hokeji v nejlepším! Máme pro vás několik typů, jak připravit perfektní pohoštění pro sebe i přátele. A rozhodně nejde o vysypání oříšků do misek - i když ani to není špatné. Vyzkoušejte naše gurmánské kouzlení.

Domácí lupínky  – 20 minut, náročnost: zvládne tatínek, pro 3-4 osoby

500 gramů brambor

Sůl

Olej

Brambory oloupeme, nakrájíme nejlépe vroubkovaným nožem, poté vysušíme přebytečnou tekutinu. Do hrnce nalijeme olej, jakmile je rozpálený, poklademe na něj lupínky a když jsou opečené, vyjmeme je a posolíme. Hotové chipsy můžeme podávat s jakýmkoliv domácím či koupeným dipem. Výborné jsou s chilli omáčkou či avokádovou pastou.

 

Jednohubky pro chlapy – 25 minut, náročnost: zvládne tatínek, pro 4 osoby

4 ks kvalitní klobásy

1 cuketa

2-3 papriky

olej

grilovací koření / rozmarýn

Klobásku nakrájíme na kolečka a opečeme ji v pánvi na oleji. Poté ve výpeku opečeme nakrájenou zeleninu, kterou posypeme grilovacím kořením a nejlépe přidáme rozmarýn. Můžete servírovat na prkýnku nebo na napichovátka či párátka navrstvit odspoda klobásku, zeleninu a ozdobit například půlměsíčkem cibule.

Chlebíčky s pomazánkou z piva – 20 minut, náročnost: vaří celá rodina, pro 4 osoby

100 gramů tvarohu a stejné množství romaduru

50 gramů pomazánkového másla

1 cibule

trochu světlého piva – množství dle chuti

kmín, chilli

pepř, sůl

veka nebo toustový chléb

Tvaroh, romadur a pomazánkového másla smícháme s pivem (dle chuti), osolíme, okořeníme a přidáme nakrájenou cibulku. Směsí namažeme zvolený typ chlebu a ozdobíme libovolnou zeleninou. Lze namazat i na topinky!

Tataráček – 35 minut (plus aspoň hodinka na uležení), náročnost: jestli si muž troufá,  pro 5 osob

500 gramů hovězí svíčkové

1 cibule

kyselé okurky

1 lžíce kečupu

1 lžíce tabasca

3 lžičky hořčice

špetka mleté papriky

2 žloutky

pepř a sůl podle chuti

Maso naškrábejte nožem na jemno. Můžete ho také umlít v mlýnku – doporučujeme dvakrát za sebou, aby bylo opravdu dostatečně rozmělněné. Podle chuti nakrájejte libovolné množství cibule na jemno, stejně tak kyselou okurku. Poté přidejte všechny ostatní přísady, nechte uležet v lednici a podávejte s opečenými topinkami.

 

Tzaziky a křupavý toust pro nemasové přátele – 15 minut, náročnost: děti levou zadní, 4 porce

2 salátové okurky

500 gramů jogurtu řeckého typu

šťáva z citronu

směs koření (provensálské, tzaziky)

2 lžíce olivového oleje

česnek, kopr (nemusí být)

sůl, pepř

toustový chléb

Okurky oloupeme, nastrouháme a necháme v sítu, aby odkapala přebytečná voda. Do misky dáme jogurt, pár kapek šťávy z citronu, olivový olej, provensálské koření či koření na tzaziky. Osolíme, opepříme dle chuti, přidáme prolisovaný česnek a pokud máme rádi kopr, tak ani s ním nešetříme. Podáváme vychlazené z ledničky s opečenými tousty.

Články - další články

Doporučujeme