Co s vaším vztahem udělá měsíc bez sexu? RADY, které prospějí všem párům

4. srpna 2017·Články·Redakce

shutterstock

V manželství či dlouhodobých vztazích vášeň po čase vyprchá. Aby se tak nestalo,  je třeba neustále o vztah pečovat a oživovat jej. Jednou z údajně účinných rad je také sexuální dieta.

Podle odborníka na vztahy Andrew G. Marshalla je měsíční sexuální abstinence přesně to, co potřebujete, aby se do vztahu vrátila počáteční vášeň. Marshall se párové komunikaci věnuje více jak 30 let a napsal 18 knih o partnerství. Největší chybou u většiny párů je nefungující komunikace. Je-li to možné, musí pár mluvit o svých pocitech a myšlenkách, které se jim v dané fázi probíhající abstinence honí hlavou, uvádí Daily Mail.

První týden: Mazlení


Deset minut denně tráví pár výhradě nevinným tulením.

Druhý týden: Líbání


Po desetiminutovém mazlení pokračujte líbáním, což je velmi důležitý prvek v projevení touhy, často opomíjený.

Třetí týden: Hlazení


Proces mazlení a líbání doplňte o jemné dotýkání. Můžete použít i příjemné kusy látky nebo se inspirovat filmem a vzít si na pomoc peří či vějíř. Nezapomeňte partnerovi sdělit, jak se při tomto kroku cítíte a co vám dělá dobře. Sex ještě nepřichází v úvahu, ale dotýkat se partnera můžete kdekoliv.

Čtvrtý týden: Opakování toho, co bylo nejpříjemnější


Povídejte si o tom, jak se vám tento měsíc celkově líbil a jak se cítíte. Možná zjistíte, že vás partner před tímto experimentem málo líbal nebo hladil a nyní se cítíte o mnoho lépe. Třešničkou na dortu po této měsíční abstinenci je milování, které bude podle Andrew G Marshalla doslova nezapomenutelné.

Články - další články

Doporučujeme