Co se stane v roce 2017? Nostradamovo staré proroctví nevěstí nic dobrého!

30. prosince 2016·Články·Redakce

Nostradamus a jeho proroctví

Kdysi už přesně předpověděl vzestup moci Napoleona i Adolfa Hitlera nebo teroristický útok na Světové obchodní centrum. Předpovědi věštce Nostradama patří mezi ty nejrespektovanější, ačkoliv vznikly už hodně dávno. O těch na příští rok informoval britský The Sun.

Michel de Nostredame zvaný Nostradamus byl francouzský lékař, který v 16. století proslul i jako astrolog a věštec. Slavným se stal poté, když téměř přesně předpověděl smrt krále Jindřicha II., který zemřel na následky poranění oka, které mu při turnaji probodl kopím jeho sok.

Svá proroctví psal Nostradamus ve verších, takže je poněkud obtížné je po tolika staletích interpretovat. Ovšem mnohokrát se ukázala jako přesná. Toto měl předpovědět pro rok 2017:

Finanční krize v Evropě

Nezaměstnanost a špatné úvěry přivedou Itálii do centra evropské finanční krize. Něco podobného už to bylo v souvislosti s Řeckem a Španělskem a tentokrát to může poznamenat celou euroźonu. A snahy některých zemí opustit Evropskou unii.

Cestování do vesmíru

Podle Nostradama bude rok 2017 tím, kdy už se bude běžně létat do vesmíru. Ano, v plánu to je – především díky projektům Virgin Galactic a Space X, které už do vývoje mohutně investovaly. Ovšem cena takového letu je tak vysoká, že si ji budou moc dovolit jen ti nejbohatší.

Vzestup solární energie

Předpovědi francouzského věštce také naznačují velký vzestup “čistých” energií. Především solární energie bude do svých podporovaných programů zařazovat čím dál více zemí.

Amerika se víc izoluje od světa

Světová supervelmoc USA už se nebude tolik zapojovat do dění ve světě a bude stále více lhostejná k problémům mimo její hranice. A to především kvůli uprchlické migraci, antiimigrační postoj nového prezidenta Donalda Trumpa je ostatně velmi dobře znám. A pod vládou miliardáře prý poroste nerovnost mezi lidmi a bude velmi trpět sociální systém.

Válečné konflikty

A kvůli Trumpovi by v příštím roce mohly vzniknout i nové válečné konflikty.  A to i kvůli globálnímu oteplování, o kterém Trump prohlásil, že je to jen jeden velký podvod, za kterým stojí Číňané a nehodlá proto podporovat jakákoliv opatření pro jeho odvrácení nebo zpomalení. Konflikty vyvolají také další teroristé a biologické útoky.

 

Články - další články

Doporučujeme