Další mrtvice po neopatrném zacházení v kadeřnictví! Pozor, může se to stát i vám

27. prosince 2016·Články·Redakce

umývání vlasů

Zní to takřka neuvěřitelně, ale i obyčejná návštěva kadeřnictví Vás může doživotně poznamenat! Média informují o dalším případu takzvaného "syndromu mrtvice ze slonu krásy."

Dave Tyler si zašel v roce 2011 do kadeřnictví, kde mu nejprve začali umývat hlavu v umyvadle. Jenže v čase, kdy měl zakloněnou hlavu, mu vytvořený tlak zničil arterii v krku a vytvořila se mu krevní sraženina. O tři dny později přestal cítit pravou polovinu těla a cestou do práce zkolaboval. V nemocnici pak zjistili, že utrpěl mozkovou mrtvici!
Tři měsíce strávil v nemocnici a dalších šest měsíců doma, než byl opět chopen vrátit se do práce. Nyní 45letý muž ale dodnes nemůže řídit auto, má problémy s udržením rovnováhy a trpí bolestmi poloviny těla. Proto se rozhodl síť kadeřnictví zažalovat a nakonec dosáhl úspěchu, když mu mimosoudně vyplatí 90 tisíc liber (cca 2,8 milionu korun).
Je to už druhý podobný případ ve Velké Británii a jeden evidují i v USA, kdy někomu způsobila krevní sraženinu nepřirozená poloha při mytí vlasů v kadeřnictví nebo salonu krásy. Proto to lékaři nazývají “syndrom mrtvice ze salonu krásy”.

Články - další články

Doporučujeme