Dcerka olympijského medailisty Báby je ochrnutá. Rehabilitace jsou nákladné, přiznává výškař

23. srpna 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: facebook.com/denisarosolova5424

Český atlet Jaroslav Bába prožívá se svou manželkou Martinou těžké časy. Jejich dcerka Rebeka se totiž narodila předčasně a s rozštěpem páteře. Kvůli tomuto zdravotnímu problému je skoro tříletá Rebeka od kolen dolů ochrnutá. Olympijský medailista ve skoku do výšky z Atén děkuje všem za podporu a za finanční pomoc, bez které se s manželkou neobejdou.

Bánovi o příběhu své dcerky píšou na internetové stránce rebekababova.eu, kde se mohou lidé o nemoci dcery českého atleta dozvědět více a v případě zájmu mohou i finančně přispět. Malá Rebeka totiž musí každý rok podstoupit řadu rehabilitací, které vyjdou v průměru na čtvrt milionu korun.

Rodinný život bronzového medailisty z Atén nenechal chladnou ani jeho bývalou reprezentační kolegyni Denisu Rosolovou. “V době těhotenství jeho manželky, Rebece diagnostikovali rozštěp páteře. Rodiče se nedali a začali bojovat! Ještě ve 24 týdnu těhotenství odjeli do Belgie, kde Rebeku operovali. Rebeka přišla na svět o dva týdny později,” shrnula příběh Jaroslava Báby a jeho dcerky Rosolová na facebooku. 

Myslím si, že mám tady hlavně fanoušky atletiky a tak budete mít ještě v živě paměti Jaroslava Bábu. Medailistu z Oh a…

Zveřejnil(a) Denisa Rosolová dne Pondělí 19. srpna 2019

Samozřejmě jsme tomu nemohli uvěřit, o děťátko jsme se pokoušeli delší dobu a po radostném začátku těhotenství nás tahle smutná zpráva dostala do kolen. Bylo to pár dní po mém návratu z olympiády v Riu,” uvedl pro server Sport.cz Bába, který přiznává, že rehabilitace jsou nákladné a nejsou hrazeny pojišťovnou.

S manželkou to však nevzdávají a moc si přejí, aby jejich dcerka uměla chodit. “Ano, život se nám opravdu změnil, těšíme se z maličkostí a na vše koukáme s nadhledem. Každý Rebečky úsměv nás utvrzuje v tom, že jsme se rozhodli správně a rozhodli se společně za život naší dcery bojovat. Na podzim oslavíme Rebečky třetí narozeniny a to, co je pro mnohé (vím, že zdaleka ne pro všechny) normální a běžné, pro nás prozatím zůstává velikým snem a přáním, a sice aby naše holčička chodila,” uvedla Martina Bábová na webové stránce.

Články - další články

Doporučujeme