Diváci se ohrazují proti obsazení nové Malé mořské víly. Doplní černošskou Ariel i latinskoamerický princ?

5. září 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

Studiu Disney se převážně daří z hraných verzí svých animovaných pohádek vytěžit i miliardy dolarů. Své štěstí zkusí i nová Malá mořská víla, která však před samotným natáčením pobouřila diváky obsazením hlavní hrdinky. Producenti nyní přilévají olej do ohně i s obsazením prince, kterého by mohl hrát latinskoamerický herec.

Když producenti hrané verze snímku Malá mořská víla oznámili, že hlavní hrdinku Ariel ztvární černošská herečka a zpěvačka Halle Bailey, na sociálních sítích to zvedlo vlnu kritiky. Fanoušci už začali film, který se bude natáčet až v roce 2020, bojkotovat, protože jsou přesvědčeni, že by tvůrci měli být věrni předloze a Ariel by měla hrát herečka bílé pleti.

I když s obsazením hlavní představitelky dodnes mnoho diváků nesouhlasí, tak ta hlavní kritiky už opadla. Studio si je však jisté v kramflecích a jde ještě dál. Prince Erika by měl totiž podle zatím neoficiálních zpráv ztvárnit Christian Navarro, jenž je momentálně vidět ve třetí řadě seriálu 13 Reasons Why (13 důvodů proč, pozn. red.) na Netflixu. Herec totiž na svém twitterovém účtu napsal, že je v kontaktu s producenty připravovaného filmu.

Navarro, jenž je sice Američan, ale je potomek Portoričanů, je totiž herec rovněž s tmavou pletí, což lidé na sociálních sítích těžko snáší. Ačkoli obsazování Malé mořské víly ještě neskončilo a i osud Christiana Navarra je nejasný, studio přišlo už o značnou část potenciálních diváků. Bude to mít vliv na celkové tržby filmu?

Články - další články

Doporučujeme