Jak se připravit na sychravý podzim? Tyto romantické komedie vás zahřejí u srdce

4. září 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

Astronomický podzim pomalu klepe na dveře. Sychravé počasí se neúprosně blíží. Jak se správně na toto roční období naladit? Co třeba večer u televize u nejlepších romantických komedií, které vás nejen dojmou, ale také rozesmějí. Tyto snímky vás určitě zahřejí u srdce.

Když Harry potkal Sally…

Komedie režiséra Roba Reinera o muži a ženě, kteří si ze začátku nepadnou do noty, ale po letech se spřátelí, patří k těm nejlepším romantickým komediím vůbec. Snímek plný nadsázky, humoru a hořkosti se stal klasikou, která nestárne ani po třiceti letech.

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

Láska přes internet

Samotář v Seattlu fungoval díky chemii Toma Hankse a Meg Ryan na jedničku, proto se režisérka a scénáristka této romantické komedie rozhodla, že to zkusí s ústřední dvojicí ještě jednou. A výsledek? Láska přes internet je možná ještě lepším filmem. Ačkoli není příběh vůbec komplikovaný a divák tuší, jak to celé asi dopadne, přesto je zábavné a milé sledovat hlavní postavy, které si postupem času k sobě najdou cestu, i když se vůbec nemusí.

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

500 dní se Summer

Ačkoli je v názvu slovo léto (Summer), o vyloženě letní snímek se nejedná ani náhodou. Summer je totiž dívka, do které se bezhlavě zamiluje hlavní hrdina. Problém je ovšem v tom, že Summer nevěří na pravou lásku, zatímco on ano. Sledování jejich 500 dní trvajícího vztahu proto opravdu stojí za to. Změní Summer názor? Existuje pravá láska? Pokud hledáte neotřelou romantickou komedii, tak 500 dní se Summer je jasná volba.

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

Juno

Snímek oceněný Oscarem za původní scénář o 16leté školačce, která otěhotní, je dalším netradiční romantickou komedií. Hlavní hrdinka se nejprve bude snažit dítěte zbavit, ale její kamarádka jí to vymluví. Pro Juno tak začíná cesta, o které si myslela, že ji absolvuje až za několik let. Nakonec se Juno díky inzerátu dozví o manželském páru, který touží po dítěti.

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

Deník Bridget Jonesové

Příběh o třicátnici Bridget Joneseové, jejíž život je samá pohroma, patří k těm častěji reprízovaným. Výborná komedie, kterou ocení nejen ženy, ale i muži, je pokaždé zpestřením jakéhokoli večera, když nevíte, co budete dělat. Herečka Renée Zellweger byla za roli televizní moderátorky nominována na Oscara. Film z roku 2001 se dočkal i dvou pokračování.

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

Jak jsem balil učitelku

Snímek od Wese Andersona patří v rámci žánru mezi ty méně známé. Když se někoho zeptáte na deset romantických komedií, tak si na tento film vzpomene málokdo. Přesto je tento film o redaktorovi školních novin, který se bezhlavě zamiluje do učitelky prvního ročníku, více než povedeným žánrovým reprezentantem. Pokud jste tuto romantickou komedii s výborným obsazením ještě neviděli, tak neváhejte.

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

Notting Hill

Hvězda 90. let Julia Roberts si střihla roli i se sympaťákem Hugh Grantem, který zrovna zažíval strmý vzestup kariéry. Notting Hill patří k jeho nejznámějším snímkům, když se v roli majitele obchodu s knihami zamiluje do hollywoodské herečky, která náhodou jeho prodejnu navštíví. Scénář od experta na romantické filmy Richarda Curtise je zárukou povedeného filmu, což platí i v tomto případě.

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

Pretty Woman

I když se jedná o variaci na muzikál My Fair Lady, tak to nevadí, protože chemie mezi Richardem Gerem a Julií Roberts je základním úspěchem tohoto častokrát reprízovaného snímku. Je snad někdo, kdo Pretty Woman neviděl?

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

Prázdniny v Římě

Klasika, díky níž proslavila herečka Audrey Hepburn. Za roli princezny, která se zamiluje do novináře, dokonce získala Oscara. Jak sám režisér snímku podotkl, na snímku je špatné pouze to, že je černobílý, protože to bylo levnější. I tak se jedná o jeden z nejlepších romantických filmů a klenot světové kinematografie, který opěvuje i současná generace.

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

50/50

Základem úspěchu tohoto snímku je příběh podle skutečné události, který se stal scénáristovi této romantické komedie. Jeho boj se zákeřnou rakovinou popsal opravdu netradičním způsobem. Co byste dělali, kdyby vám lékaři dávali 50% šanci na přežití? Hlavní hrdina Adam se kvůli boji s rakovinou rozejde s dlouholetou přítelkyní, která jej podváděla. Nakonec však pozná milou terapeutku, ke které se kvůli nemoci chodí vyzpovídat. Společně s jeho nejlepším kamarádem jsou mu oporou, kterou potřebuje nejvíce.

Zdroj: Reprofoto (CSFD.cz)

Články - další články

Doporučujeme