Dopravní omezení: Mezi Brnem a Přerovem nepojedou téměř dva týdny vlaky

1. října 2017·Články·Redakce

Ilustrační foto, (Foto: ČTK)

Mezi Brnem a Přerovem nebudou jezdit vlaky od pondělí až do pátku 13. října kvůli opravám trati mezi Křenovicemi a Přerovem. Všechny rychlíky z Brna do Ostravy i do Olomouce tak nahradí autobusy, které budou jezdit z Brna do Hulína, respektive do Nezamyslic, uvedla v tiskové zprávě mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Opravy na jednokolejné a velmi vytížené rychlíkové trati se opakují pravidelně a je připravený výlukový jízdní řád, podle kterého vlaky a autobusy pojedou.

Některé autobusy náhradou za vlaky do Ostravy pojedou z Brna přímo do Hulína a některé obslouží i Vyškov a Kojetín. “Spoje přímo do Hulína vyjíždějí ve stejný čas jako vlaky v pravidelném jízdním řádu, spoje přes Vyškov odjíždí s předstihem o 14 minut proti pravidelnému jízdnímu řádu,” popsala Bezuchová. Analogicky také spoje směřující do Brna přijedou později.

Podle pravidelného jízdního řádu vyjíždějí autobusy náhradou za rychlíky na Olomouc, všechny zastaví i ve Vyškově a v Ivanovicích na Hané. Autobusy pojedou i místo osobních vlaků mezi Vyškovem a Přerovem, kvůli tomu nebudou navazovat osobní vlaky v Přerově ve směru na Olomouc.

Správa železniční dopravní cesty již připravuje náhradu za nevyhovující jednokolejnou trať. Z Brna do Přerova se bude jezdit až 200 kilometrů za hodinu po dvojkolejné trati, její zprovoznění se nyní očekává v roce 2025.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme