FOTO: Opilec na mostě nebo ježek v kleci. Hasiči a policisté zveřejnili kuriózní zásahy v minulém roce

4. ledna 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Týdeník Policie

I rok 2018 byl pro hasiče a policisty ve znamení několika planých poplachů či tak kuriózních výjezdů, že se s nimi opět museli podělit s veřejností.

Sex v autě

V neděli 14. října v půl deváté večer vyjela jednotka kladenských profesionálních hasičů k nahlášenému požáru osobního vozu na okraji města v Kročehlavech. Podle oznamovatele stálo vozidlo na odlehlém místě na louce mezi náletovými křovinami a bylo plné kouře.

Jak se při průzkumu ukázalo, nešlo o kouř, ale všechna okna auta byla silně orosená. V úmyslně odstaveném automobilu tak, aby byl co nejméně vidět, totiž nehořelo, ale byl dějištěm milostných hrátek.

Hasiči, policisté i posádka sanitky se tak vraceli na základny s úsměvem a v protokolu se objevila neobvyklá poznámka: Planý poplach – sex v autě.

Ježek v kleci

Poslední květnovou neděli před šestou hodinou ranní přijal operátor tísňové linky HZS Středočeského kraje informaci o ježkovi uvězněném v kleci v obci Světice nedaleko Říčan v okrese Praha-východ.

K události byla vyslána říčanská jednotka profesionálních hasičů, která po příjezdu na místo našla ježka uvízlého v gabionu, tedy v drátěné kleci, která se po vyplnění kameny využívá například pro výstavbu opěrných zdí.

Hasiči za použití štípacích kleští nezraněného ježka opatrně vystříhali a pustili do volné přírody. Záchranná akce trvala od ohlášení dvanáct minut.

Opilec

V neděli 17. června ve tři čtvrtě na devět přijala tísňová linka středočeských hasičů žádost Policie ČR o spolupráci při záchraně osoby, která ležela na jednom z oblouků štěchovického mostu v okrese Praha-západ.

Po příjezdu na místo se potvrdilo, že na mostním oblouku ve výšce přibližně 12 metrů nad vozovkou a 20 metrů od hladiny Vltavy leží osoba, která se nehýbe. Pro její bezpečné zajištění a sundání rozhodl velitel zásahu o povolání výškové techniky.

V rámci mezikrajské výpomoci vyrazila do Štěchovic jednotka HZS hlavního města Prahy ze stanice Radotín se žebříkem opatřeným košem. S jeho pomocí se lezci dostali až na vrchol jen něco málo přes metr a půl širokého oblouku k spícímu muži, kterého nejdříve zajistili a pak probudili. Následně ho přendali do koše a snesli do bezpečí na pevnou zem.

Vlastní záchrannou akci, která trvala asi deset minut, zabezpečovala ze člunu na vodě štěchovická dobrovolná jednotka. Muž byl bez zjevného zranění předán policii, které se přiznal, že nad ránem při cestě ze zábavy posilněn alkoholem zvolil svoji oblíbenou trasu po mostním oblouku, kde ho však přepadla únava, a tak si lehl.

Agresivní kočka v motoru auta

S prosbou o pomoc se telefonicky na Operační středisko Městské policie Olomouc obrátila pětadvacetiletá žena. Důvodem byla agresivní kočka, která uvízla v motorovém prostoru vozidla mladé řidičky na ulici Handkeho.

Hlídka na místě zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Vzhledem k tomu, že kočka byla agresivní a bylo obtížné ji z místa dostat, byl přivolán na místo veterinární technik, který zvíře uspal. Po vyproštění z vozidla si technik zvíře převzal a to bylo následně převezeno do odborné veterinární péče.

Smetákem přes záda

K fyzickému incidentu před domem na ulici V Kotlině byli po šesté hodině večerní vysláni strážníci Městské policie Olomouc. Po příjezdu na místo hlídku kontaktoval oznamovatel, který uvedl, že na místě zaparkoval své vozidlo u krajnice před jedním z domů. Po chvíli vyšla z domu žena, která muži sdělila, že si přeje, aby vozidlo přeparkoval a nestál před jejím domem. Muž auto odmítl přeparkovat, a jak sám uvedl, měl ženě sprostě vynadat.

Následně nato vyšel ze stejného domu muž a ten měl řidiče fyzicky napadnout a to dvěma údery hliníkovou násadou na smeták do oblasti zad. Útočník se k incidentu na místě strážníkům přiznal a dále k celé věci uvedl, že řidič auta po jeho ženě hodil vlašský ořech a také ji tahal za triko.

Na základě všech vyslechnutých skutečností byli všichni zúčastnění na místě poučeni, že celý případ bude oznámen správnímu orgánu k dalšímu řešení.

 

Články - další články

Doporučujeme