FOTO: Otřesný případ! Majitelka nechala své kočce upravit oční víčka, zdála se jí ošklivá

1. března 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Čínská majitelka kočky zaplatila svému domácímu mazličkovi plastickou operaci víček v přepočtu za 33 tisíc korun. Lidé na sociálních sítích označují její chování za týrání zvířat.

Číňanka z provincie Ťiang-su vzala svou kočku k veterináři, aby jí provedl blefaroplastiku, neboli plastiku očních víček. Majitelce se totiž zdálo, že její domácí mazlíček nevypadá moc hezky. Deník Daily Mail upozornil, že podle čínských médií nechala majitelka za operaci 10 tisíc juanů, čili 33 500 korun.

Mnoho lidí v Číně, kteří se přirozeně rodí s jedním víčkem, si myslí, že dvojité oční víčko je více atraktivní a dělá oči na první pohled větší.

Na majitelčin povel tak veterináři provedli na každé straně víčka řez. Zaměstnanec v tamní nemocnici, kde se zákrok provedl, čínským médiím prozradil, že takový zákrok je běžný zejména u psů, kteří posléze vystupují například v televizních show. Zdůraznil však, že takovéto operace mohou být pro zvíře životu nebezpečné.

Jedna nejmenovaná doktorka však na dotaz čínské televize označila takovéto operace za povrchní. “Nikdy bychom nesouhlasili s tím, abychom kočky nebo psy dostali pod kudlu. Muselo by jít o proceduru, která by jim pomohla ze zdravotního hlediska,” uvedla veterinářka.

Poté, co čínská televize odvysílala reportáž s tímto případem, stala se majitelka nevinné kočky terčem kritiky. “Tohle je týrání zvířat – absolutně se tu ignorují pocity kočky,” napsal jeden z uživatelů na čínské síti Weibo. “Tohle to je jasné mučení,” přidal se další diskutující.

 

Články - další články

Doporučujeme