FOTO: Ženu odnesl proud na otevřené moře. Přes 20 hodin bojovala o život

13. července 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Theodoros Balopoulos, Frontex (Facebook)

Ruská doktorka Olga Kuldo byla po 21 hodinách zachráněna z otevřeného moře u Kréty, na které ji spolu s jejím nafukovacím lehátkem odnesl vítr.

55letá lékařka Olga Kuldo byla se svým manželem Olegem a dcerou Julií na dovolené na Krétě. Odpoledne vyrazila na moře a nikomu nic neřekla.

Olga měla s sebou pouze nafukovací lehátko, na které si lehla. Během chvíle ji však odnesl silný vítr na otevřené moře. Bezmocná doktorka věděla, že proti tomu nezmůže vůbec nic. Manžel zavolal pobřežní stráž večer, když mu bylo divné, že se jeho žena nevrátila.

Vlny byly velké, dělala jsem všechno proto, abych se udržela nafukovacího lehátka. Když se vlny uklidnily, byla jsem vyčerpaná a bála jsem se, že mohu usnout. Zpívala jsem proto písně ptákům nad mou hlavou, abych zůstala vzhůru,” uvedla Olga pro Daily Mirror.

Mezitím sváděla jeho manželka boj o holý život. V parném dnu si během pár hodin spálila kůži. Když posléze přišla noc, měla zase strach ze žraloků a podchlazení. “Myslela jsem na Olega a Julii. Myslela jsem na to, jak moc by jim ublížila moje smrt. To mě hnalo dál. Musela jsem bojovat až do konce. Snažila jsem se přemoci temné myšlenky,” prozradila.

Vítr a silný proud ji nakonec odnesly až 11 kilometrů od pláže. Po celkových 21 hodinách však přišla spása. Kolem jedenácté hodiny dopoledne druhého dne ji objevila letecká hlídka pobřežní stráže, která pro unavenou ženu poslala záchranný člun.

Olga posléze strávila jednu noc v nemocnici, ale kromě popálení od sluníčka a mírného podchlazení se jí nic nestalo.

Články - další články

Doporučujeme