Hitovka týdne: Céline Dion – Pour Que Tu M’Aimes Encore

30. března 2022·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Céline Dion. (Foto: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Céline Dion - Pour Que Tu M’Aimes Encore.

Krásné 54. narozeniny oslaví ve středu 30. března Céline Dion. Pochází z kanadského Québecu, to znamená, že její mateřštinou je francouzština. A stejně jako je u nás známá svými anglicky zpívanými hity, hlavně baladou My Heart Will Go On z filmu Titanic z roku 1997, tak ve frankofonních státech má už dlouhá léta úspěch s francouzsky zpívanými písničkami.

U nás jsou prakticky neznámé, ale jedna přece jen pronikla i do českého éteru, a to v roce 1995. Pro Céline Dion ji napsal slavný francouzský zpěvák Jean-Jacques Goldman. Jmenovala se  Pour Que Tu M’Aimes Encore (Abys mě ještě měl rád). Ve francouzských rádiích to byl nejhranější hit roku 1995.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, s čím máte píseň spojenou? Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co se vám vybaví?

Hudba - další články

Doporučujeme