Hitovka týdne: Dave Stewart – Jack Talking

6. září 2023·Hudba·Redakce

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání, když nám do komentářů pod příspěvkem napíšete svoji vzpomínku. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Dave Stewarta Jack Talking.

Sedmdesáté první narozeniny slaví právě dnes Dave Stewart; britský hudebník, který se proslavil v 80. letech jako jedna polovina dua Eurythmics. Mimochodem, právě pod hlavičkou Eurythmics vyrazí v listopadu na turné. Tím chce připomenout, že letos je to 40 let, co měli Eurythmics svůj obrovský hit “Sweet Dreams”. Annie Lennox ho ale na turné nedoprovodí; ta se rozhodla odejít do hudebního důchodu. Místo ní na tom turné budou hity Eurytmics zpívat jiní zpěváci, které si Dave Stewart vybral.

Tehdy, krátce poté, co se Eurythmics rozpadli, představil svůj sólový projekt. Hned s první písničkou měl úspěch. Tady je na Frekvenci 1 oslavenec Dave Stewart a jeho formace Spiritual Cowboys a hit z roku 1990 “Jack Talking”!

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme