Hitovka týdne: Irene Cara – What A Feeling (Flashdance)

15. března 2023·Hudba·Redakce

Irene Cara a Jennifer Beals. (Foto: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Irene Cara - Flashdance What A Feeling.

Hitovkou týdne je tentokrát jedna nesmrtelná, nadčasová písnička, která se poprvé stala hitem v roce 1983. Ve filmu Flashdance ji zpívala Irene Cara – americká zpěvačka, která nás bohužel loni v listopadu nečekaně opustila. Bylo jí 63 let a oficiálním důvodem jejího úmrtí bylo selhání srdce.

Irene Cara se proslavila dvěma filmovými písničkami. Kkromě hitu z filmu Flashdance ještě hitem Fame ze stejnojmenného muzikálu. Z obou se staly bestsellery a Irene Cara za oba dostala filmového Oscara. Hit What A Feeling, který zazněl přesně před 40 lety ve filmu Flashdance, natočila Irene Cara ještě jednou. V roce 2001, a to jako duet se švýcarským dýdžejem Bobem. A v roce 2005 se k němu vrátili i rakouští Global Deejays. A pokaždé to byl znovu velký hit.

Ovšem originál je jenom jeden. Irene Cara by v sobotu 18. března oslavila 64. narozeniny.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme